DomůSoukromé revíryDubový rybník

Dubový rybník

- Reklama -

Soukromý revír Dubový rybník leží na Vysočině nedaleko obce Pávov a jen pár kilometrů od Jihlavy nebo Humpolce. Soukromý revír Dubový rybník je malebná nádrž, na které naleznete klid a pohodu. Dubový rybník je perfektně zarybněný nádhernými rybami. Dubový rybník tak rybářům nabízí vše, co by ideální soukromý revír nabízet měl.

Prostředí okolo soukromého revíru Dubový rybník nabízí naprostý klid a pohodu. Okolo rybníku roste hustá vegetace, která rybářům poskytuje ty nejlepší podmínky pro odpočinek a pohodový rybolov. Navíc břehy okolo soukromého revíru Dubový rybník jsou příjemně travnaté a je z nich velice dobrý přístup až k vodě.

Na soukromém revíru Dubový rybník si mohou rybáři zachytat za velice příznivé ceny. Návštěvníci tohoto soukromého revíru jistě ocení i řadu dalších příjemných služeb, které zpohodlní celý lov.

Dubový rybník je velice dobře zarybněn. Rybáři tady mohou ulovit celou řadu rybích druhů nejrůznějších velikostí. Na tomto revíru pochopitelně nechybí ani kapitální ryby. Rybáři tady mohou ulovit například nádherné kapry. Takže už na nic nečekejte a přijeďte si sem zachytat!

 

O revíru

Rozloha: 3 ha

Kraj: Vysočina

 

Informace o lovu ryb na revíru

Ceník povolenek:

   
Typ povolenky rozsah cena pruty poznámka
Chyť a pusť 6 ti hodinová 150,- Kč 3 platí od doby zakoupení, bez lovu v noci
denní 200,- Kč 3 platnost pro denní dobu lovu
24 hodin 250,- Kč 3
víkend 600,- Kč 3 od pátku zahájení lovu do neděle ukončení lovu včetně lovu v noci
týdenní 1400,- Kč 3 včetně lovu v noci
roční 3000,- Kč 3 platí i pro noční lov
S rybou denní 400,- Kč 2 bez lovu v noci
Dětská chyť a pusť denní 150,- Kč 1 doprovod starší 18 ti let,
platí pro děti do 15 ti let
2 dny 250,- Kč 1
3 dny 300,- Kč 1
Noční (květen-září) 1 noc 50,- Kč

 

Pravidla lovu:

Úvodní ustanovení

Rybník Dubový se nachází  mezi obcemi Pávov a Zborná, nedaleko krajského města Jihlavy.  Jedná se o soukromý rybářský revír o rozloze cca 3 ha, jehož cílem je provozování sportovního rybolovu systémem „chyť a pusť“, ale nebráníme se ani možnosti odlovu tradiční ryby pro českou kuchyni, tedy kapra. Pro všechny lovící bude jistě prioritou šetrné zacházení s ulovenou rybou. Rybník plní  také  funkci rekreační a relaxační, takže je třeba se dle této situace chovat  a  respektovat předepsané řády. Stejně tak je třeba pečovat o krásnou přírodu  a chránit  ji. Platí to především ve vztahu k rybám a potírání pytláctví.

 

Povolené způsoby lovu

Povoleným způsobem lovu v rybářském revíru je lov ryb na udici. Prozatím se provozuje lov na plavanou a položenou. U všech způsobů  lovu musí být lovící přítomen u svých prutů. Pokud musí lovící opustit své místo do větší vzdálenosti, musí být lov přerušen. Nesmí být pověřena kontrolou prutů druhá osoba.

Denní doby lovu ryb v kalendářním roce

Denní doby lovu ryb:

v měsíci lednu, únoru a prosinci *   od 7 do 16 hodin
v měsíci březnu a listopadu  od 7 do 17 hodin
v měsíci dubnu a říjnu  od 7 do 19 hodin
v měsíci květnu a září  od 6 do 21 hodin
v měsíci červnu, červenci a srpnu  od 6 do 22 hodin

* za příhodných klimatických podmínek se bude chytat dle aktuálních informací

 

Doby hájení ryb

V našem revíru jsou celoročně hájeny všechny druhy ryb. Jedná se o nový revír, který se musí postupně zarybnit. Jedinou povolenou rybou k odběru je kapr od minimální do maximální lovné míry.

Lovná míra – délka ryby se měří od vrcholu rypce po konec nejdelších paprsků ocasní ploutve.

Kapr                    45 – 60cm

 

Návnady a krmení

Na revíru můžete používat všechny běžné nástrahy včetně živočišných. Pozor na chráněné druhy živočichů.

Pro vnadění se zakazuje používat nevařených luštěnin či nevařené kukuřice, mléčné kaly, krev nebo také tygří ořech. Nesmí se užívat ani zakysaných nebo plesnivých směsí. Denní limit na jednoho lovícího jsou 3 litry směsi či 3 kg suchých produktů.

Vlastní vnadění lze provádět prostřednictvím krmítek nebo klasickými způsoby ze břehu (ručně, prakem, raketou, kobrou …)

 

Povinnosti lovícího rybáře

1) po zakoupení některé místní povolenky se lovící zavazuje k dodržování vypsaných pravidel dle místního rybářského a provozního řádu

2) k lovu musí mít lovící připraven podběrák dostatečné velikosti, podložku pod rybu, vyprošťovač háčků (doporučujeme i dezinfekci)

3) pokud lovící nechce rybu měřit, vážit či se s ní fotit, je povinen tuto rybu, pokud  možno , vyháčkovat ve vodě. Jestliže bude dávat rybu na podložku, tak musí být tato podložka mokrá a rybu na břehu polévat vodou. Focení s rybou  provádějte v podřepu v těsné blízkosti podložky. Ryba se do vody pouští a nevhazuje. Na místech, kde jsou k dispozici mola, musí je rybář použít pro zdolání ryby a hlavně pro její opětovné puštění

4) ten, kdo si dle platné „povolenky s rybou“ bude chtít rybu ponechat, musí tak udělat jen s jedním kusem ryby. „Zapytlovaná“ ryba se nesmí měnit a hned po uložení do saku či vezírku rybu zapsat a ukončit lov.

5) chytat se může jenom na místech k tomu určených a to tak, aby nebyl omezován sousední lovící

6) při kontrole správcem rybníka se musí lovící prokázat platnou povolenkou a na požádání musí ukázat úlovek či vlastní zavazadlo

7) po ukončení lovu nebo platnosti povolenky se musí všechny druhy povolenek odevzdávat správci revíru nebo do instalované schránky na jeho chatě. Pokud tak nebude učiněno, nemusí být příště povolenka tomuto lovci vydána.

8) Doba setrvání na lovném místě je max. 30 min. před a 30 min. po uplynutí povolené doby lovu. Střídání na lovném místě se zpravidla odehrává na konci lovné doby

9) Lovící se musí k lovu dostavit vždy v době přítomnosti správce, tedy v době od 6:00 do 18:00. Pozdější příjezd a zahájení lovu  bude považováno za pytláctví.

 

Co je v rybářském revíru zakázáno

1) používat háčky s protihroty a více než jeden návazec na udici

2) krmit z loďky či člunu, stejně tak používání elektrických zakrmovacích lodiček

3) používat jakýchkoliv bójí k označení lovného místa

4) užívat prostředky výbušné, otravné nebo omamné látky

5) nesmí se užívat jakékoliv bodce,  lapačky, udic bez prutů,  ryby se nesmí střílet, tlouci, chytat je na šňůry, do rukou a do ok nebo podsekávat

6) užívat k lovu ryb elektrický proud

7) lovit ryby pomocí pevných montáží, helikoptér a“srkaček“ a jiných montáží, které rybě neumožní po utrhnutí montáže uniknout, aniž by za sebou tahala těžké břemeno

8) lov v místech trdliště

9) lov nástražních rybek do čeřínků

10) používat na revíru společný vezírek či sak pro více rybářů

11) darovat či prodat ulovenou rybu přímo na revíru

12) uchovávat rybu v saku z důvodu ukázky či focení za lepších světelných podmínek

13) kuchat ryby přímo u vody, pouze na místě určeném správcem revíru u jeho chaty

 

Práva správce revíru

Osoba správce je vždy viditelně označena průkazem „Správce rybářského revíru“

  • správce má právo vydávat povolenky k lovu ryb na soukromém revíru. Stejně tak nemusí vydat povolení k lovu osobám, které  se v minulosti  závažným způsobem provinili proti místnímu rybářskému či provoznímu řádu.
  • provádí kontrolu zda, se rybolov uskutečňuje dle předepsaných pravidel    a na určených místech
  • na požádání musí lovící předložit správci revíru ke kontrole povolení k lovu, svůj úlovek, osobní zavazadla a potřeby pro bezpečný rybolov (vyprošťovače háčků, podběráky, podložky pod ryby)
  • správce může odebrat povolenku lovícímu, stejně jako neoprávněný úlovek, pokud došlo k hrubému porušení rybářského či provozního řádu bez nároku na vrácení uhrazených nákladů
  • správce má právo vykázat z revíru osobu chovající se v rozporu s provozním řádem, která poškozuje vybavení revíru, ruší lovící nebo je pod vlivem návykové látky
  • v případě komplikací s nepřizpůsobivou osobou má právo přivolat policii ČR nebo městskou polici příslušné obce. Každou takovou skutečnost musí neprodleně oznamovat provozovateli revíru.
  • správce přijímá informace od lovících a návštěvníků revíru, tak aby stále byla zajištěna bezpečnost všech zúčastněných a mohly být dále rozšiřovány služby pro naše zákazníky

K pytlákům budeme přistupovat dle platné zákonné legislativy !!!

 

Kontaktní údaje: sportovní rybolov Dubový rybník

Web: dubovyrybnik.cz

Telefon: 777 570 609

Předchozí článek
Další článek
- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Lom Radnice

Rybník Ráček

Rybník Královák

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -