DomůNovinkyNa Orlíku uklízelo 300 dobrovolníků! Ministr uklízel v naleštěných „polobotkách“ a kritizoval chataře

Na Orlíku uklízelo 300 dobrovolníků! Ministr uklízel v naleštěných „polobotkách“ a kritizoval chataře

- Reklama -

Velká úklidová akce se odehrála na přehradě Orlíku. Díky snížené hladině se dobrovolníci mohli dostat i na taková místa, kde by jindy byla voda. Úklidové akce se zúčastnilo okolo 300 dobrovolníků. Na místo dojel i ministr zemědělství Miroslav Toman, který se připojil k dobrovolníkům a 40 minut uklízel také. Ministr vyjádřil akci podporu a zároveň vzkázal chatařům, aby dělali méně nepořádku.

„Je to akce, která byla naposledy před 16 lety, je to ojedinělé a zároveň bych vyzval ty, kteří tadymají rekreační chaty a chalupy, aby toho nepořádku dělali trošku méně,“ řekl Novinkám ministr zemědělství Miroslav Toman. Ten nakonec dostal od pořadatelů pytel, rukavice a připojil se k dobrovolníkům. Úklidu se věnoval asi 40 minut.

Na Orlíku při úklidové akci uklízelo přibližně 300 lidí. Všichni dostali od organizátorů pytle na odpadky, rukavice, ale i drobné občerstvení. „Našli jsme molo plné PET lahví a skla. Vylovili jsme taky asi šest pneumatik a nějaké nádobí,“ řekla serveru Novinky.cz jedna z dobrovolnic. Ta zároveň vyjádřila radost z toho, že se akce zúčastnilo tolik lidí.

Na Orlíku se uklízelo už před touto akcí. Prvního úklidu na začátku února se ale zúčastnili především zaměstnanci Povodí Vltavy, Českého rybářského svazu a ochránci přírody. Ti sbírali odpady na hůře dostupných úsecích. „Při první úklidové akci zaměstnanci sesbírali 200 stolitrových pytlů odpadků a k tomu 22 tun objemného odpadu,“ řekl mluvčí Povodí Vltavy Hugo Roldán.

Dá se očekávat, že úklidová akce na Orlíku ještě proběhne v letošním dubnu v rámci akce Ukliďme Česko. Ovšem, v tento termín se bude odpad sbírat zřejmě ve vyšších partiích, protože do té doby výrazně stoupne voda v přehradě. Takže dobrovolníci se nedostanou na „únorová místa“ úklidu.

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: Povodí Vltavy

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

1 komentář

  1. 300 dobrovolníků,ale na fotkách jen ministr,který si spletl akci v přírodě s plesem..však se za těch 40 min řádně odmění..o tom nepochybuju.
    Pz pampaliny

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -