DomůNovinkyNa jezeře na Moravě prý někdo zabíjí ryby výbušninami! Břeh „patří“ myslivcům

Na jezeře na Moravě prý někdo zabíjí ryby výbušninami! Břeh „patří“ myslivcům

- Reklama -

Na jezeře Kozinec nedaleko Doubravy na Karvinsku údajně někdo loví ryby s pomocí výbušnin. Takové svědectví se alespoň objevilo na Facebooku. Proto karvinští rybáři, kteří na vodní ploše hospodaří, posílili kontroly. Rybářská stráž ale na nic zvláštního nepřišla. Na Kozinci se může kvůli rekultivaci lovit pouze na vyznačených úsecích, ovšem zmíněné výbuchy měly vycházet právě z oblasti, která není rybářským revírem. Ale kde to „mají na starost“ myslivci…

Celý incident se měl údajně odehrávat na jezeře Kozinec, které se nachází nedaleko Doubravy na Karvinsku. Právě na březích této nádrže se objevují mrtvé ryby, které postupně hnijí. Navíc, na Facebooku bylo k vidění hned několik fotografií mrtvých ryb, mezi kterými byly i pěknější kousky, které dosahovaly větších velikostí.

„Dnes v 19:55 z protějšího břehu ze strany od Olzy rána, voda letěla do vzduchu v obrovském kruhu, pak ještě chvíli pěnila. Po chvíli jsem v dáli zaslechl smích nějakého mladíka. Je to tam ráj pytláků, ale tento styl zábavy už je trochu extrém. Stačí se tam projít po prostřední cestičce dozadu – všude šupiny, kostry, hnijící maso a čerstvé mrtvé ryby,“ napsal svědek celého incidentu Pavel na Facebooku.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Luxusní křeslo pro rybáře za pár korun! Nosnost až 160 kilo!

Karvinští rybáři ale o něčem podobném na jezeře Kozinec neslyšeli. Přesto se rozhodli, že posílí kontroly na dané vodě. Na Kozinci už teď jdou například více vidět porybní. Rybáři ale upozorňují, že břeh od Olše není rybářským revírem – „mají“ to tam myslivci. Přesto, pokud se potvrdí, že někdo skutečně používá pro lov ryb výbušniny, pak rybáři budou kontaktovat i policii.

Podle tamní rybářské stráže to ale na nějaké řádění pytláků s výbušninami na Kozinci příliš nevypadá – už jen proto, že místní rybáři si ničeho zvláštního nevšimli. Přesto je možné, že rány šly z okolních oblastí, kde je ale velmi špatný přístup. Proto budou porybní ve střehu a budou vše bedlivě kontrolovat.

Kozinec 1A (471 214): Jezero vzniklé po těžbě zemin. Do ukončení rekultivace a zemních prací v zátopě a okolí jezera je lov ryb povolen pouze v místech vyznačených na orientační mapce umístěné na přístupových cestách k revíru. Vjezd a stání vozidel je zakázáno. Lov ryb mimo vyznačené úseky je důvodem k zadržení povolenky.

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -