DomůNovinkyRybářská práce snů? Na Moravě hledají profesionální porybné! Co musí splňovat?

Rybářská práce snů? Na Moravě hledají profesionální porybné! Co musí splňovat?

- Reklama -

U vody jde častokrát slyšet, jak rybáři říkají, že by chtěli, aby jejich koníček byl i jejich zaměstnáním. Teď mají milovníci rybaření jedinečnou příležitost! O co jde? Územní svaz pro Severní Moravu a Slezsko vypsal výběrové řízení na „profesionální“ rybářskou stráž. Aby se uchazeč o tuto pozici mohl zúčastnit, je zapotřebí splnit několik podmínek. Ti uchazeči, kteří podmínky splní, mohou přihlášky podávat do 22. ledna 2021. Rybáři pak předpokládají, že noví porybní začnou fungovat už od 1. března 2021. Tak co? Zkusíte to?

Co musí uchazeči o pozici „profesionální“ rybářské stráže splňovat? Samozřejmostí je dokonalá znalost Zákona o rybářství č. 99/2004 Sb, prováděcí vyhlášky č. 197/2004, BPVRP platných na revírech Územního svazu pro Severní Moravu a Slezsko. A také je důležité znát Stanovy Českého rybářského svazu. Pochopitelně, bez dokonalých znalostí rybářských pravidel to prostě nepůjde…

Kromě toho uchazeči o pozice „profesionální“ rybářské stráže musí splňovat i další požadavky. O co jde? Velmi zásadním požadavkem je například 3letá praxe na pozici „dobrovolné“ rybářské stráže, díky které daný uchazeč má zkušenosti s kontrolováním rybářů u vody. Důležitá je i časová flexibilita, anebo bezúhonnost.

Klíčové je mít i vlastní „technické zázemí“: Vlastní automobil a řidičský průkaz skupiny B, anebo mobilní telefon s operačním systém Android. Právě mobilní telefon bude zapotřebí k tomu, aby „profesionální“ porybný mohl používat populární aplikaci pro rybářskou stráž, kterou členové rybářské stráže na severu Moravy a ve Slezsku používají.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nadupané kaprové navijáky SHIMANO za super nízké ceny!

Aby se uchazeč o místo profesionálního porybného mohl zúčastnit, je důležité, aby přihláška do výběrového řízení obsahovala strukturovaný životopis, stručný popis působení zájemce v Českém rybářském svazu, a také uvedení lokality, ve které by chtěl daný porybný působit. Důležitou součástí je rovněž čestné prohlášení o bezúhonnosti (vzor je k dispozici na sekretariátu VÚS a v místních organizacích).

Územní svaz pro Severní Moravu a Slezsko hledá „profi“ porybné do lokalit: Valašsko, Šumpersko/Jesenicko, Třinecko/Jablunkovsko/Frýdecko-Místecko, Novojičínsko, Opavsko/Krnovsko, Hranicko/Přerovsko/Tovačovsko.

Všichni uchazeči o pracovní pozice na rybářskou stráž musí přihlášky podávat nejpozději do 22. ledna 2021. Přihlášky je nutné poslat buďto korespondenčně nebo je možné osobní doručení do sídla Moravskoslezského územního svazu v Ostravě. Další možností je elektronické zaslání přihlášky na adresu [email protected].

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

8 KOMENTÁŘE

  1. Práce snů nevím, zajímavá asi jo…. Ale mojim snem není dohadovat se, prudit, být stále na pozoru, nevědět kdy narazim na nějakého magora atd….. 🙂

  2. Jo ale kdyby takhle uvažoval každej tak porybni nejsou žádný a tím pádem ani ryby ve vodě. Když narazí na magora tak musíš bejt v tu chvíli ještě větší magor než on a se sním. Lidi si u vody fakt dělají co chtějí, bordelem u vody počínaje a pytlacenim konče. Chtěl bych aby zas u vody bylo pěkně a hlavně aby bylo co chytat, ryb dost rapidně ubylo právě kvůli tomu že málokdo dokáže rybu pustit….

  3. Byl bych pro, aby byl omezen počet odnesených ušlechtilých ryb od vody např. 20 kaprů .Chceš chytat dál kup si novou povolenku/ možná by nebylo tolik masařů/

    • Rybářský sport, umožňuje mít v jídelníčku i zdravější, bílé maso.Ministerstvo zemědělství, nedávno uvádělo reklamu o prospěšnosti ryb pro naše zdraví.Stálo to dost peněz,bez větších dopadů na myšlení lidí.Patřím mezi rybáře,co si nechá rybu pro sebe i rodinu.V průměru 50 kusů ryb ročně.Kapra co má méně jak 45cm,pouštím zpět.Jsem pro větší zarybnění ,našich rybníků.Pro důslednější kontrolu rybářů,jejich chování.Rybářská stráž to nemá jednoduché, agresivní ,neodpovědné chování několika jedinců ,je třeba posuzovat přísněji.Lidský přístup,je potřeba používat u rybářů,kdy přestupek byl prokazatelně neúmyslný.Vše je o přístupu ke sportu,který máme rádi a chceme ho dál provozovat.Od vody odcházím s čistým svědomím,že jsem nic neporušil.Nenechal nepořádek,nikoho jsem neobtěžoval hlasitým chováním a vše řádně zapsal.To vše proto,abych se mohl vrátit.Petrův zdar.
      .

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -