DomůNovinkyProti pytlákům používají drony: Pokuty jsou přes 70 000 korun, anebo vězení

Proti pytlákům používají drony: Pokuty jsou přes 70 000 korun, anebo vězení

- Reklama -

Pytláctví ani v dnešní moderní době nepolevuje. A tento problém netrápí pouze Českou republiku, ale třeba také Velkou Británii. Právě tam strážci rybářských revírů používají v boji s pytláky drony.

Ilustrační foto: InRybar.cz

O kontrolách s pomocí dronu informoval web gov.uk. Tuto metodu používají angličtí strážci rybářských revírů například v Avonu nebo Somersetu na jihozápadě Velké Británie. Kontroly provádí strážci z agentury Environment Agency, která v Británii vydává povolení k lovu. Angličtí „porybní“ pak spolupracují s policií.

 

Největší výhoda? Rychlost kontrol

Právě ve zmíněných oblastech na jihozápadě Velké Británie „angličtí porybní“ vysílají do vzduchu policejní drony, s pomocí kterých jsou schopni zkontrolovat obrovskou plochu za výrazně kratší dobu. A to je ta největší výhoda!

Rybářští strážci jsou schopni zkontrolovat obrovskou plochu rybářských revírů, anebo dlouhé úseky říčních toků za krátkou dobu. Zároveň je to velmi rychlý způsob, jak okamžitě upozornit na pytláky, které následně strážci zadrží.

Rybářský strážce Richard Dearnley uvedl: „Nelegální rybolov bereme vážně. Právě díky takového partnerské spolupráci s policií můžeme vyslat jasný signál těm, kteří porušují zákon.“

 

Obrovské pokuty pro rybáře v UK

„Drony jsou skvělým doplňkem policistů na zemi. Stále častěji je využíváme k pátrání a k monitorování míst, na kterých dochází k trestným činům a závažným událostem. Je skvělé se spojit s agenturou Environment Agency a rozšířit využití našich dronů v boji proti nelegální činnosti,“ uvedl seržant Colin Powell z oddělení bezpilotních letounů policie v Avonu a Somersetu.

Web gov.uk potom ještě uvedl zásadní informace o pokutách pro pytláky. Pokud bude někdo nelegálně rybařit na vodách ve Velké Británii, pak mu hrozí pokuta 2500 liber (podle aktuálního kurzu přes 70 000 korun).

Jestli některý z pytláků pak použije „zakázané metody“, pak mu hrozí pokuta až 50 000 liber (podle aktuálního kurzu přes 1 430 000 korun), anebo odnětí svobody až na dva roky.

Nákup licence pro rybaření na anglických vodách, o které se stará agentura Environment Agency, je snadné a stojí už od 6 liber (podle aktuálního kurzu 170 korun). Tyto peníze jsou podobně jako v České republice použity například pro zarybnění nebo zlepšení zázemí pro rybáře.

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -