DomůNovinkyRybáři na Moravě hledají nové profi porybné: jaké jsou podmínky přijetí?

Rybáři na Moravě hledají nové profi porybné: jaké jsou podmínky přijetí?

- Reklama -

Vedení Moravského rybářského svazu zveřejnilo podmínky výběrového řízení na členy profi rybářské stráže. Rybáři hledají porybné pro vykonávání činnosti na dvou územích. Jaké jsou podmínky přijetí? 

Rybáři z Moravského rybářského svazu podmínky výběrového řízení zveřejnili na webu. Důležitou informací je, že profesionální rybářská stráž bude pracovat na základě dodavatelské smlouvy. Rybáři nepočítají s tím, že členové rybářské stráže budou zaměstnanci Moravského rybářského svazu.

 

Kde budou profi porybní působit?

Rybáři hledají celkem 2 členy rybářské stráže, kteří budou vykonávat kontrolní činnost na dvou územích. „Pro účely zabezpečení výkonu funkce rybářské stráže na profesionální úrovni je navrhováno rozdělení revírů v užívání MRS do několika ucelených plošných oblastí a v těchto oblastech zřídit samostatné funkční skupiny,“ vysvětlují moravští rybáři

První člen profi rybářské stráže bude kontrolovat vody u Znojma, Vranova nad Dyjí, Moravských Budějovic, Jevišovic a Třebíče. Druhý porybný pak bude působit na revírech v Jihlavě, Žďáru nad Sázavou, Velkého Meziříčí a Velké Bíteše.

Jelikož jsou zmíněné oblasti poměrně rozlehlé, není divu, že Moravský rybářský svaz požaduje, aby zájemci měli řidičské průkazy skupiny B a vlastnili osobní automobil. Dalšími požadavky jsou pochopitelně ustanovení do funkce rybářské stráže nebo členství v Moravském rybářském svazu trvající déle jak 10 let.

 

Zájemci se mohou hlásit do konce března

Rybáři budou nové členy profesionální rybářské stráže hledat formou výběrového řízení. „Výběr vhodných uchazečů je navrhován formou výběrového řízení se zaměřením na prokázání znalostí právních předpisů v oboru rybářství a předpisů souvisejících, ovládání technického vybavení a znalost vyřizování agendy spojené s kontrolou a hlášením přestupků,“ vysvětluje Moravský rybářský svaz.

Rybáři pak od uchazečů požadují, aby k žádostem připojili také písemnou představu o tom, jak si představují výkon funkce profesionální rybářské stráže. Tato představa by měla obsahovat třeba popis reálných možností ostrahy revírů nebo návrh spolupráce s policisty při kontrolách.

„Současně Vás žádáme o podání informací, zda splňujete požadavky zájemce o práci profesionální RS, popřípadě uvedení termínu pro jejich doplnění či odstranění,“ napsali rybáři z Moravského rybářského svazu. Uchazeči mají čas do 31. března 2023. Žádosti rybáři mohou posílat na adresu [email protected].

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -