Krupice se vyrábí mletím dané suroviny (pšenice, kukuřice), kdy se rozemelou hrubá semena bez slupky. Krupice se může vyrábět hned z několika surovin – například z pšenice, kukuřice atd. Například pšeničná krupice je velice dobrou surovinou pro domácí výrobu boilies. Proč? Protože pšeničná krupice skvěle vytvrzuje boilies a má dobrou pojivost. Navíc, pšeničná krupice je skvělou objemovou přísadou za pár korun (dávkování i 50 %). Co se týče kukuřičné krupice – ta má zase velice zajímavou strukturu a atraktivní vůni. Obě suroviny tak mají při domácí výrobě boilies své místo. Pozor! Pro hrubší strukturu kukuřičné krupice dávejte pozor na dávkování (10, maximálně 15 %).
Výhody: vysoká pojivost, zajímavá struktura
Související články: