DomůNovinkyAKTUÁLNĚ: Členské známky budou příští rok stát 1250 korun! Rybáři si připlatí

AKTUÁLNĚ: Členské známky budou příští rok stát 1250 korun! Rybáři si připlatí

- Reklama -

Rybáři, kteří jsou členy Moravského rybářského svazu, si od příštího roku připlatí za členské známky. Moravský rybářský svaz sice zrušil pracovní povinnosti členů (brigády), ovšem na druhou stranu od roku 2020 budou stát členské známky 1250 korun. Vedení Moravského rybářského svazu dále zavedlo několik dalších změn. Jak to tedy v příští sezóně bude? Přinášíme kompletní informace…

Na webu Moravského rybářského svazu se píše:

Nejdůležitější změny přijaté nejvyšším orgánem Svazu, tj. IX. Sjezdem Moravského rybářského svazu, z.s. konaného dne 5. 10. 2019 v Blansku s platností od 1. 1. 2020:

1. Sjezd zrušil pracovní povinnost členů – brigády

2. Sjezd stanovil výši členského příspěvku na 1250,- Kč pro členy od 16 let (bez výjimky)

3. Sjezd nově zavádí udržovací členský příspěvek ve výši 450,- Kč pro členy, kteří v daném roce nebudou žádat o vydání povolenky.

V případě, že se člen po úhradě udržovacího členského příspěvku v daném roce rozhodne si povolenku pořídit, je povinen dále uhradit plný členský příspěvek ve výši 1250,- Kč.

 

Bližší podmínky výkonu rybářského práva na revírech mimopstruhových:

Povinné vybavení: Oprávněný k lovu ve vodách mimopstruhových musí mít u sebe platný rybářský lístek, povolenku k lovu, Bližší podmínky výkonu rybářského práva (pouze v tištěné podobě) a členskou legitimaci (pokud je členem MRS nebo ČRS).

Počet a množství úlovku: V mimopstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dni, i když loví na více rybářských revírech, nejvýše 7 kg všech druhů ryb. Dojde-li k překročení tohoto limitu poslední ulovenou rybou, lze si i tuto rybu přisvojit.

Denní úlovek kapra, štiky, candáta, sumce a amura je omezen na 1 ks denně, přičemž je možná jejich kombinace do celkového počtu 2 ks. Po přisvojení si 2 kusů úlovku uvedených ryb, končí denní lov, i když tento nedosahuje maximální povolenou hmotnost celkového denního úlovku 7 kg.

Úlovek lína je omezen na 3 kusy denně. Byla-li si osobou provádějící lov přisvojena ryba, kterou celková hmotnost úlovku přesáhla 7 kg, končí jejím přisvojením denní lov.

 

Na webu Českého rybářského svazu se píše:

V úvodu listopadového zasedání Republikové rady přivítal předseda ČRS Dr. Karel Mach tajemníka Moravského rybářského svazu Ing. Václava Habána, který informoval členy Republikové rady o průběhu IX. Sjezdu (obdoba Republikového sněmu), na kterém byly přijaty některé změny Stanov MRS.

Jednou z nejvýraznějších změn je zrušení pracovní povinnosti členů MRS („brigády“) a současně zvýšení členské známky MRS na 1250 Kč pro všechny členy starší 16 let (částka, odpovídající navýšení ceny členských příspěvků ve výši 800,- Kč, pak zůstává příjmem pobočného spolku).

Moravský rybářský svaz od roku 2020 rovněž zavádí takzvanou „udržovací členskou známku“ ve výši 450Kč; její držitelé nicméně nebudou mít možnost zakoupení členské povolenky k lovu ryb. Na základě této změny bude doplněn i Statut celosvazového a celorepublikového rybolovu.

Tato změna se týká primárně zájemců z řad členů MRS o členské povolenky k lovu ryb. Pokud si zakoupí pouze udržovací členskou známku, nebude jim u organizačních složek ČRS prodána povolenka k lovu pro členy. Opatření, přijatá MRS, se netýkají členů ČRS.

Zdroj: Moravský rybářský svaz, Český rybářský svaz

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

6 KOMENTÁŘE

    • Jsem rybář ve věku 68 let. Poctivě jsem si plnil členské povinnosti a když mohu využít díky svému věku právo kdy se mně brigádnická povinnost již dle stanov netýká mám najednou platit za něco, co jsem si splnil mirou vrchovatou. Proč ?

  1. Jižní Morava je taková podivná, stačí, že členové ČRS ze svých peněz sponzorují „sportování“ členů MRS.

  2. Měl rezervu 100 hodin oddělanych teď nemám nic, amam znovu platit brigády kam se případně
    Poděli ty peníze za opracované hodiny je to k pláču

  3. Petrův zdar.Z tohoto výmyslu vzešlo zrušení brigádnické povinnosti.Co z toho může vzejít?
    Třeba to,že nastane úbytek již z tak malého počtu členů,kteří před sezónou uklidili břehy,pokosili rákosí a jinou činností v rámci svých možností zvelebovali revíry.
    Pokud tohle bylo cílem předsednictva MRS,tak se jim to povedlo.Naštvat tolik lidí najednou se zatím dařilo jen našim politikům.

  4. To znamená že už nebudeme muset ani platit 500kč brigády? Když už zvedají ceny doufám že ve vodách MRS budou i ryby.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -