DomůNovinkyKoronavirus dopadá i na rybáře v Česku: ČRS důrazně apeluje na organizace, aby...

Koronavirus dopadá i na rybáře v Česku: ČRS důrazně apeluje na organizace, aby odložily výroční schůze

- Reklama -

Koronavirus, který momentálně hýbe celým světem, má dopady i na české rybáře. Včerejší rozhodnutí ministerstva zdravotnictví, které zakázalo pořádání akci nad 100 osob, se týká i výročních schůzí rybářských organizací. Rada ČRS a jednotlivé územní svazy důrazně apelují na místní organizace, aby pořádání výročních schůzí odložily. Opatření bude trvat do odvolání…

Na webu Rady ČRS se píše:

Na základě nařízení Ministerstva zdravotnictví jsou od dnešního dne, tj. 10.3.2020 (18 hod) zakázány veškeré akce s účastí nad 100 osob v souvislosti s problematikou koronaviru, a to do odvolání.

Důrazně tímto apelujeme na výbory místních organizací, které mají v nadcházejících dnech plánované členské schůze, aby tyto schůze odložily do odvolání zákazu. Opatření se týká rovněž plánovaných oslav výročí MO a dalších akcí s očekávanou účastí nad 100 osob.

AKČNÍ NABÍDKA: Kaprové navijáky s volnoběžnou brzdou za pár stovek!

Plné zdění nařízení ministerstva zdravotnictví naleznete ZDE

O ukončení platnosti tohoto opatření budeme informovat.

 

Proč došlo ke zrušení akcí nad 100 osob?

Mimořádné opatření je vydáno v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem s označením SARS-CoV-2 v Evropě.

Předmětem opatření je zákaz pořádání hromadných akcí s předpokládanou návštěvností nad 100 osob ve stejný čas pro potřebu orgánů ochrany veřejného zdraví k hodnocení rizika v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19. Hromadné akce představují vyšší riziko přenosu onemocnění vzhledem k vysoké kumulaci osob ve vymezeném prostoru.

Opatření se zaměřuje na všechny pořadatele hromadných akcí s předpokládanou účastí nad 100 osob ve stejný čas.

Toto opatření je jedním z důležitých předpokladů zamezení šíření onemocnění COVID-19 způsobeného novým koronavirem SARS-CoV-2 na území České republiky.

AKČNÍ NABÍDKA: Kaprové navijáky s volnoběžnou brzdou za pár stovek!

Neprodlená realizace tohoto opatření je nezbytná pro adekvátní zhodnocení rizika vzhledem k současné nepříznivé epidemiologické situaci ve výskytu onemocnění COVID-19, a proto den nabytí účinnosti tohoto mimořádného opatření je den jeho vydání.

Zdroj: Rada ČRS

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -