DomůNovinkyDotace pro rybáře: Stát pošle ČRS přes 20 miliónů korun na děti,...

Dotace pro rybáře: Stát pošle ČRS přes 20 miliónů korun na děti, závodníky nebo ryby

- Reklama -

Český rybářský svaz informoval o dotacích, které v roce 2022 přesáhnou 20 miliónů korun. Na co budou peníze použity? Těch oblastí je více: Jde například o podporu mládeže nebo nedostatkových ryb.

Ilustrační foto: InRybar.cz

Český rybářský svaz informoval o tom, že „počítá“ s dotační podporou z programu 17, který poskytuje ministerstvo zemědělství. Rybáři uvedli, že z tohoto programu v roce 2022 by do „rybářské kasy“ mělo přijít 20 miliónů korun. K čemu budou tyto peníze použity?

„Finance z dotačního programu 17 slouží primárně k podpoře nedostatkových druhů ryb, jako jsou lososovité, a i další reofilní druhy ryb. Do jakých druhů ryb uživatel rybářského revíru tyto prostředky vloží (v rámci ČRS je více než 100 uživatelů revírů), záleží primárně na něm a na prioritách, které má při péči o revír aktuálně nastavené,“ říká pro magazín InRybar.cz jednatel Českého rybářského svazu Roman Heimlich.

 

Podpora dětí a mládeže ze strany státu

Český rybářský svaz nečerpá pouze finanční podporu od ministerstva zemědělství, ale také od jiných subjektů. Třeba od Národní sportovní agentury nebo ministerstva školství. Právě odtud rybáři získají další milióny na podporu rybářské mládeže, anebo rybářských závodníků.

„Zaměstnanci Hospodářského oddělení společně s Oddělením sportu a mládeže Rady představili plánované čerpání dotací pro rok 2022 z oblasti podpory sportovní činnosti, podpory rybářských kroužků a práce s mládeží, vzdělávání a propagačních aktivit. Celková výše předpokládané dotační podpory v těchto oblastech bude činit 3,8 miliónů korun na rok 2022,“ píše se na webu ČRS.

Konkrétní využití peněz popisuje jednatel ČRS Roman Heimlich: „Finance z dotace NSA na sport jsou alokované na částečné pokrytí startovních a účastnických poplatků na mistrovství světa a Evropy jednotlivých sportovních odborů.“

„Oproti tomu finance z dotace MŠMT na děti a mládež jsou rozděleny přímo na místní organizace ČRS a územní svazy, kde slouží pro financování volnočasových aktivit pro děti a mládež – například letní rybářské tábory, rybářské kroužky, soutěže a závody pro organizovanou a neorganizovanou mládež, víkendové soustředění kroužků, vzdělávání vedoucích rybářských kroužků a řadu dalších aktivit,“ doplňuje jednatel ČRS.

„Stát nám také přispívá na propagační aktivity, zejména účasti na rybářských výstavách a veletrzích, jako je For Fishing, případně na výrobu vzdělávacích materiálů, které jsou nejen v rámci těchto výstav pro návštěvníky k dispozici,“ uzavírá jednatel Českého rybářského svazu Roman Heimlich.

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -