DomůNovinkyZbraň pro porybné: nové termokamery odhalí porušování pravidel v noci

Zbraň pro porybné: nové termokamery odhalí porušování pravidel v noci

- Reklama -

Rybáři z Brandýsa nad Labem informovali o tom, že tamní rybářská stráž má nové termokamery. Ty tak porybným výrazně usnadní práci za soumraku a v noci. Na novou techniku významně přispělo i město.

Ilustrační foto: InRybar.cz

O pořízení moderní techniky informovala ČRS MO Brandýs nad Labem-Stara Boleslav na webu. Ta sdělila, že termokamery bude mít právě tamní rybářská stráž. Porybní mají nově celkem dvě moderní termokamery s dalekým dosahem.

 

Kamery stály přes 70 000 korun

„Rybářská stráž MO Brandýs nad Labem-Stará Boleslav se vybavila dvěma termokamerami značky Axion 2 XQ35 a Axion XM30F,“ uvádí brandýští rybáři. Obě zařízení celkově stála 72 980 korun. Ovšem! Rybáři nebudou platit celou částku.

Na nákup moderní techniky přispěje také město Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, které se bude na financování podílet. O jak velkou finanční pomoc se jedná? Město rybářské stráži na novou techniku přispěje rovných 40 000 korun.  

 

Technika pomůže při nočních kontrolách

To, že jde opravdu o moderní technologii, prozrazují i dosahy zmíněných termokamer. Například první jmenovaný model má dosah 1300 metrů, druhý pak 850 metrů. Takže rybářská stráž bude mít i za špatné viditelnosti obrovský dosah. Důležitou vlastností také je, že jde o „záznamovou techniku“.

„Kamery budou především využívány na zjišťování lovu mimo stanovenou denní dobu, která je častým porušením rybářského řádu a dopomohou tak k prokazatelnější dokumentaci tohoto kárného provinění,“ nechal se slyšet předseda tamní ČRS MO Bohumil Javůrek.

 

Moderní technologie pomáhají porybným

Termokamery nejsou při nočních kontrolách výjimkou, o jejich používání informoval před lety třeba i Západočeský územní svaz. Ovšem toto zařízení není jediné, které se při kontrolách na rozlehlých revírech používají.

Třeba ve Velké Británii tamní porybní používají drony. Právě tato moderní zařízení výrazným způsobem pomáhají na rozhlehlých lokalitách. Porybní jsou tímto způsobem schopni velmi rychle zkontrolovat obrovskou plochu. O kontrolách s pomocí dronů jsme informovali v tomto článku. Bude se takto kontrolovat také v České republice?

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

10 KOMENTÁŘE

  1. Naprostý nesouhlas, kdo a jak zaručí, že ty kamery zachytí výhradně rybářskou činnost a nikoliv soukromí ? Kdo zaručí, že nebudou nahrávány a následně zneužívány i nějaké intimní činnosti rybářů ? Je to vůbec ze zákona přípustné takto šmírovat lidi ? Toto není pevně zabudovaná kamera, toto je pouze ubohé, zvrhlé a odporné narušování soukromí lidí.

    • Až se budou rybáři chovat jak mají. a nebudou se někteří z nich chovat jako dobytek, nebudou potřeba kamery a jiné vymoženosti. Tady jde hlavně o pytláctví , které se tu rozmáhá velkou měrou, a hrubé porušování rybářského řádu a pravidel. Když tu píšete o zákonech, jak jinak by lste chtěl aby se nechaly v noci kontrolovat ? Tyto kamery se již dávno používají ke kontrolám, společně s tichýmí el. čluny na některých vodách , kde se nesmí rybařit, třeba z důvadu ochranného vodního pásma, a mají na svědomí hodně dopadených pytláků a provinilců.

  2. Kdyby sis pořádně přečetl článek tak tam je jasně psané kamery se budou používat na rybáře kteří nedodržují lov ve stanovenou dobu, podle jména bych tě tipoval na nějakého zakomplexovaného člověka, kterému se furt něco nelíbí.

  3. Nevidím v tom žádnou změnu. Termovize reaguje na teplo tudíž v životě neuvidí jestli mají nahozeno nebo ne. A co se týče těchto termovizi tak to je střední třída a na určitou vzdálenost uvidí jen že tam něco je teplyho. Můj osobní názor

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -