DomůNovinkyPo rybářovi 2 dny pátrala policie. Jeho ostatky našla v krokodýlovi

Po rybářovi 2 dny pátrala policie. Jeho ostatky našla v krokodýlovi

- Reklama -

Australská policie na konci dubna pátrala po rybářovi na odlehlých místech severního Queenslandu. Při pátrání pak policisté odstřelili dva krokodýly, kdy v jednom z nich našli ostatky rybáře.

O případu informovala BBC. Ta uvedla, že rybář Kevin Darmody se vydal na ryby do odlehlých částí severního Queenslandu. Tato oblast je dobře známá vysokým výskytem krokodýlů, ovšem útoky na člověka jsou velkou vzácností.

 

Po rybářovi pátrali 2 dny

65letý rybář Kevin Darmody se nevydal do odlehlé části Austrálie sám, na ryby vyrazil s přáteli. Ovšem v jeden moment byl rybář mimo skupinu. V tu chvíli jeho přátelé uslyšeli hlasitý křik a šplouchnutí.

„Běžel jsem dolů, ale nebylo po něm ani stopy. Jen jeho žabky na břehu, jinak nic,“ citoval server BBC Johna Peitiho. Po zmizelém rybářovi tak začalo pátrání. Policisté oblast prohledávali dlouhé dva dny, ale bez úspěchu.

Až po 2 dnech odstřelili 2 krokodýly, které našli 1,5 kilometru od místa zmizení rybáře. Jeden krokodýl měřil 2,8 metrů, ten druhý měl pak přes 4 metry. A právě v jednom z nich vyšetřovatelé našli lidské ostatky.

 

Krokodýli od roku 1985 zabili 13 lidí

Jak jsme výše zmínili, tato oblast je výskytem krokodýlů dobře známá, ale útoky na člověka jsou vzácností. V Queenslandu od roku 1985 došlo k 13 smrtelným útokům krokodýlů na lidi. Poslední tragická událost se odehrála v roce 2021, kdy krokodýl zabil jiného rybáře.

Krokodýli se v Queenslandu nemohou lovit od roku 1974. V tomto roce těchto zvířat v oblasti na severu Austrálie žilo okolo 5000. Po zavedení zákazu se ale jejich populace rozrostla na 30 000 jedinců.

Občas se stane, že v oblasti jsou agresivní krokodýli, kteří ohrožují bezpečnost lidí. V takovém případě jej Australané odchytí a převezou do odlehlejší oblasti. V krajním případě pak takového krokodýla odstřelí.

Ještě „nebezpečnější oblastí“ v Austrálii je potom Severní teritorium (viz mapa výše). Právě tady žije největší počet krokodýlů na světě (až 100 000 jedinců). Například od roku 2005 došlo v této oblasti k 1 až 2 smrtelným útokům krokodýly na člověka během jediného roku. Situace se zlepšila od roku 2018, kdy k takové tragické události nedošlo.

Zdroj: BBC, ilustrační foto: InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -