DomůRybolovné technikyKaprařinaCesta za životním kaprem: jikrnačku o váze přes 24 kilo jsem chytil...

Cesta za životním kaprem: jikrnačku o váze přes 24 kilo jsem chytil u rákosí

- Reklama -

Květen jednoznačně patří k nejlepším měsícům v kaprařském roce. Proto není divu, že mnoho kaprařů se vydává za velkými kapry na dlouhodobé výpravy. Letos jsem měl to štěstí prožít životní výpravu. 

Na začátku května jsem se s kolegou vydal na svazovou pískovnu nedaleko Hradce Králové. Výpravu jsme si naplánovali na 6 dní, kdy jsme si dávali velké naděje na kapitální úlovek. Hned po příjezdu jsme postavili zázemí – bylo zapotřebí připravit bivaky a všechno k pohodlnému pobytu u vody.

 

Hledání vhodných míst a jejich příprava

Pak přišlo na řadu hledání vhodného lovného místa. Po průzkumu dna před naším „táborem“ jsme našli vhodná místečka, zvolili jsme strategii, a začali jsme na nich krmit. Pak jsme zavezli všechny 4 pruty k naházenému krmení, takže týdenní lov začal.

První den to ani nepíplo, a tak jsme přemýšleli, jak docílit záběru. Po určitých změnách přišel částečný úspěch! Další den se nám totiž povedlo ulovit pár menších ryb. Jenže dny se táhly a bylo to pořád to samé dokola – „násaďáci“ do 3 kilo váhy.

K chytání ryb jsem používal testovací novinky od značky Tactics. Poslední den jsem si zakrmil místo u břehu, kam jsem nahodil jeden prut 15 metrů od rákosí. Doufal jsem, že se síla poslední noci potvrdí, a že se konečně na háček pověsí ta správná ryba.

VIDEO: Podívejte se na mou výpravu, na které jsem chytil životního kapra

 

Životní jikrnačka pokořila magickou hranici

Slunce pomalu zapadalo za obzor, a já se tajně modlil u břehu pískovny. Konečně nastala tma! Čas velkých kaprů byl tady! V tom mi přišla razantní jízda. Hlásič začal vydávat v brutální rychlosti jasný tón, který všichni rybáři tolik miluji.

Jízda! Jízda! Volám na kolegu, který zrovna vysílal live stream na svém YouTube kanále (Bugsy Siegl SP). Vyběhl jsem z bivaku, a pak jsem zasekl. V tom momentě se mi můj 3,5librový prut ohnul tak, že jsem si myslel, že jsem ve vázce. Naštěstí se ukázalo, že je to ryba…

Začala zdolávačka, na kterou nikdy nezapomenu. Kapr mi nedal ani metr zadarmo. Přesto se mi nakonec povedlo rybu dostat na břeh do podložky. Po vyčerpávajícím boji jsem kapra úspěšně podebral. Až pak jsem si mohl pořádně prohlédnout, co se mi to vlastně povedlo.

V podložce se objevila jikernačka, která měla čistou váhu 24,52 kilogramů, což byl i můj osobní rekord. Kapr si smlsnul 20mm kuličku v příchuti brusinka s pop up kuličkou moruše od značky Tactics. Začala nefalšovaná euforie.

Další den byl posledním dnem výpravy. Balení věcí, pak odjezd domů. Moc děkuji za setkání s tímto kaprem, firmě Tactics za super produkty, a do dalších zážitků se mějte moc fajn. Děkuji za přízeň!

Autor: Petr Najman (Tactics), foto: autor

Přidejte i vy své hodnocení
- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -