DomůNovinkyGIGANTICKÉ LIDOŽRAVÉ MONSTRUM! V Austrálii ulovili obrovského žraloka!

GIGANTICKÉ LIDOŽRAVÉ MONSTRUM! V Austrálii ulovili obrovského žraloka!

- Reklama -

Australan Matthew ulovil u australské pláže Seven Mile Beach obrovského tygřího žraloka! Rybář ale tohoto giganta ulovil náhodou, měl totiž políčeno na podstatně menší žraloky kladivouny. A jeden malý žralok kladivoun nakonec lovci skutečně zabral. Jenže když ho australský rybář přitáhl k lodi, z hlubin se zjevil gigantický žralok tygří a kladivouna jednoduše zhltnul. Obrovský žralok tygří, kterého Matthew nakonec úspěšně zdolal, měřil neskutečných 6 metrů!

Fotografie uloveného žraloka okamžitě obletěly svět. Obrázky krvelačného monstra totiž vzbuzují obrovský respekt. Žraločí morda je totiž noční můrou nejednoho plavce! Po ulovení australský rybář žraloka tygřího prodal na trh, nechal si z něj pouze jeden z jeho obrovských zubů. Přesto vzniké fotografie jsou cenným informačním materiálem pro tamní odborníky. Ti po jejich spatření konstatovali, že nejde o obávanějšího žraloka bílého, ale o žraloka tygřího. A jeho délka je vůbec nepřekvapila. Podle odborných zdrojů mohou žraloci tygří dorůstat i 8 metrů!

Tip: Nejlevnější rybářský e-shop v ČR!

 

Útoky žraloků na lidi

Austrálie je známá útoky žraloků na lidi. Podle serveru tn.cz tato hrozba rok od roku roste. Situace je prý už tak kritická, že tamní surfaři volají po regulaci žraloků. Jenže odborníci tvrdí, že lidský zásah by k ničemu nevedl. Australská vláda hlídá ty největší žraloky, aby nepřiplavali k navštěvovaným plážím, s pomocí helikoptér. Jenže i přesto se objevují případy, kdy na člověka žralok zaútočí. Poslední zdokumentovaný případ se stal nedávno. Žralok atakoval surfaře.

 

Žraloky nevybíjejme, musíme je respektovat!  

I když žraloci občas napadnou člověka, nemělo by to vést k jejich vyhubení. Žraloci jsou predátoři. Jsou to úžasná zvířata, která mají v naší přírodě neoddiskutovatelné místo. Pro chod celého ekosystému v oceánech jsou velice důležití. Tato fakta si naštěstí velká část lidí uvědomuje. I proto lidé v americkém státě Massachusetts jednoho z bezbranných žraloků zachránili. Mladý žralok bílý kvůli své nezkušenosti při lovu uvízl na pláži. Lidé ho ale nezabili. S pomocí lan a člunu ho vrátili zpátky do vody.

 

Je žralok bílý největším predátorem? Možná ne!

Píše se rok 1980. Rybářská loď z Venezuely zažívá každodenní dřinu, kterou lov ryb přináší. Náhle ale rybáři na lodi zažijí nádherný moment, který je pohladí na duši. Nedaleko nich se zjeví hejno velryb. Obrovští tvorové se pokládají na hladinu a mohutné šplouchání duní jako zemětřesení. Najednou se ale něco stane! Velryby začínají nervózně prchat! Co se to děje? Rybáři si všímají, že za hejnem velryb plave cosi obrovského. Má to asi 40 metrů. Neznámý tvor plave rychleji než velryby. Monstrum jednu z velryb dožene a zakousne se do ní. Gigantické monstrum mizí z krvavé hladiny, na které leží půlka velryby, zpátky do neprobádaných hlubin.

Podle námořníků šlo o Megalodona. Megalodon je obrovský žralok, který žil před 16 až 1,6 miliony let. Obrovský predátor mohl vážit až 30 tun! Podle vědců tento druh už dávno vyhynul. Jenže tato svědectví vnukávají pochybnosti. Co když hlubiny oceánu skrývají tato obrovská monstra? Možná, že Megalodon žije!

Redakce InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -