DomůNovinkyGIGANTICKÉ ŠTIKY Z LIPNA: Jihočeské moře letos vydalo dva kapitální dravce!

GIGANTICKÉ ŠTIKY Z LIPNA: Jihočeské moře letos vydalo dva kapitální dravce!

- Reklama -

Trofejní! Takovou nálepku jednoduše musí dostat dva úlovky štik z Lipna. Jedna ryba s přehledem přesáhla magickou hranici 120 centimetrů, druhá pak dokonce 130 čísel. Neskutečné ryby! Lipno tak dává o sobě letos pořádně vědět! Tyto štiky patří k letošním největším úlovkům na našem území. A není se čemu divit! Obě ryby mají naprosto jednoznačně rekordní parametry! 

První obrovskou štiku z Lipna měl na kontě rakouský rybář Martin Höretseder. Ten z Lipna vytáhl monstrum o délce 125 centimetrů. Váhu štiky pak Rakušan odhadoval na nějakých 12 až 13 kilogramů. Skutečně perfektní ryba! Martin štiku ulovil z lodi s pomocí přívlače. Úspěšnou nástrahou byl růžový ripper o délce 10 centimetrů.

Souboj s tímto monstrem nebyl jednoduchou záležitostí. S jemným přívlačovým nádobíčkem musel rakouský rybář předvést svůj rybářský um. Po půl hodině se mu ale podařilo lipenského krokodýla úspěšně zdolat. Velmi potěšující zprávou je to, že Martin Höretseder jezdí na štiky i do Skandinávie. A ani tam ještě tak obrovskou štiku nevytáhl. Toto je perfektní vizitkou pro tuzemské vody.

ČTĚTE TAKÉ: Štika se nebojí zaútočit ani na člověka! Nevěříte? Mrkněte na toto video!

Na fotografie gigantické štiky se můžete podívat na serveru hobby.idnes.cz. Obrázky obrovské ryby jsou v článku v sekci Rybaření.

 

Opravdový gigant: Rekordní štika o délce 133 centimetrů!

Není tomu tak dávno, co se na rybářském internetu objevila další fantastická zpráva z Lipna. Tentokrát už český rybář pořádně zabodoval v Lukavické zátoce. Zde mu na nastraženého cejna přišla ještě větší ryba – štika o délce 133 centimetrů! Neskutečně obrovský predátor podle odhadu úspěšného lovce vážil přibližně 20 kilogramů. Šťastný lovec ještě dodal, že štika byla v perfektním zdravotním stavu. Takže následovala rychlá fotka a štiku co nejrychleji pustil zpátky do přehrady.

Za tento přístup si rybář zaslouží obrovský RESPEKT! Takové chování ke kapitální štice totiž ještě pořád není nepsaným pravidlem. A obvykle tak velké štiky končí na pekáči. Ale to není dobře! Věříme, že si z tohoto správného gesta úspěšného lovce vezmou ostatní rybáři příklad. Ke kapitálním štikám se musíme začít chovat lépe.

ČTĚTE TAKÉ: Štika se nebojí zaútočit ani na člověka! Nevěříte? Mrkněte na toto video!

Fotografii 130 centimetrové štiky naleznete na největším rybářském portálu v tuzemsku. Zpráva o rekordním úlovku se nachází v rubrice Bleskovky.

Redakce InRybar.cz

Poznámka redakce: Vážení čtenáři, vzhledem k tomu, že se nám nepodařilo sehnat povolení autorů fotografií k jejich zveřejnění na našem webu, tak jsme obrázky ryb do našeho textu nepřidali. Rozhodně respektujeme autorský zákon – zveřejňování fotografií bez souhlasu autora není správné! Přesto si myslíme, že zpráva o těchto rybách byla nutností. Děkujeme za pochopení…

 

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -