DomůUzly a montážeMontážeGyro Rig: Špičkový návazec na opatrné kapry! Velmi vhodný na prochytávané vody!

Gyro Rig: Špičkový návazec na opatrné kapry! Velmi vhodný na prochytávané vody!

- Reklama -

Na některé vody je až neúměrný tlak. Množství montáží na silně prochytávaném prostoru v rybách mohou vzbuzovat velkou opatrnost. Proto jsou kolikrát záběry „nesekatelné“, protože kapři sbírají potravu velmi, velmi opatrně. To ale u některých montáží neplatí! Proč? Některé montáže jsou navrženy tak, aby při nasátí nástrahy „nekladly přílišný odpor“. Nástraha se tak chová normálně a kapr si nevšimne žádné zrady. To například platí o návazci Gyro Rig. Pojďme si ho blíže představit…

ČTĚTE TAKÉ: Více informací o lovu kaprů naleznete v sekci Kaprařina

Návazec Gyro Rig má princip v tom, že díky „pohyblivým“ součástem (háček s obratlíkem a očkem, zavrtávací držák) se nástraha při nasátí nechová „podezřele“ (nevyvíjí žádný odpor). Přesto, pokud kapr nástrahu nasaje, jen těžko ji vyplivne zpátky, a to díky použití tužšího navazovacího materiálu. Velkou výhodou je i to, že díky pohyblivé části se háček při nasátí stočí do kaprovy tlamy – zásek je tak úspěšný. Navíc, zmíněné komponenty napomáhají k tomu, že se nástraha ve vodním prostředí „chová přirozeně“ – při použití plovoucí nástrahy se krásně vlní v proudu.

Tento návazec Gyro Rig je velice vhodný na silně prochytávané vody. Jak už jsme si řekli – nástraha se „chová přirozeně“, kapři ji bez problémů nasají, a díky použití tužšího materiálu tento návazec leží i nechybně na dně. Návazec Gyro Rig je vhodný i pro začátečníky, jelikož díky jednoduchým komponentům se velice snadno váže. Jestli chytáte na revírech se zarostlým nebo zaneseným dnem, pak je Gyro Rig velmi vhodným návazcem.

 

Postup vázání návazce Gyro Rig

  • Nejprve si ustřihneme kus navazovacího materiálu (ideálně ztuženou šňůrku), na který navážeme háček pro návazec Gyro Rig (vyrábí například firma NASH)
  • Po navázání háčku následně přes obratlík přetáhneme smršťovací hadičku, kterou „zatáhneme“ ve vařící vodě
  • Následně na oblouček háčku navlékneme zavrtávací držák. Ten je výborný pro okamžité nastražení nástrahy. Navíc, nástraha má díky tomuto nastražení TOP vlastnosti! Zavrtávací držák na háčku zafixujeme s pomocí silikonové zarážky
  • Nad háček je vhodné připevnit i plasické olovo (plastický tmel)
  • Na druhém konci návazce uvážeme smyčku, za kterou celý návazec upevníme pod zátěž. A nezapomínáme na převlek proti zamotání!

Přidejte i vy své hodnocení
- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -