DomůNovinkyTrest pro rybáře: za porušení pravidel vyloučili členy z ČRS. Co udělali?

Trest pro rybáře: za porušení pravidel vyloučili členy z ČRS. Co udělali?

- Reklama -

Západočeský územní svaz zveřejnil přehled kárných řízení v roce 2022. Mezi nimi se objevily i těžké případy porušení rybářských pravidel. Ve 4 případech tak rybáři vyloučili členy ze svých řad. 

Ilustrační foto: InRybar.cz

Přehledná data o kárných řízeních v roce 2022 zveřejnil Západočeský územní svaz na webu. Od roku 2022 rozhoduje o kárných proviněních proti rybářským pravidlům příkazce a kárný senát územního svazu. Do roku 2022 o trestech rozhodovaly dozorčí komise místních organizací.

 

Rybáři vyloučili 4 členy za porušení pravidel

Rybáři ze západu Čech uvedli, že příkazce územního svazu v loňské sezóně řešil 175 kárných příkazů za nedodržení obecně závazných právních předpisů o rybářství a bližších podmínek výkonu rybářského práva. Nejčastějšími prohřešky v loňském roce na západočeských vodách byl lov mimo stanovenou dobu, nezapsání úlovků nebo lov na 3 pruty.

Kárný senát Západočeského územního svazu pak v loňském roce řešil 7 kárných řízení v prvním stupni. Ve 4 případech pak rozhodl o vyloučení členů z ČRS.

Rybaření na plavanou na stojaté vodě u potopeného rákosu

„V případě vyloučení členů z ČRS se ve 3 případech jednalo o spáchání více provinění současně, přičemž hlavním proviněním bylo vždy přisvojení si většího množství ryb, než je denní limit úlovků. V jednom případě bylo rozhodnuto o vyloučení z ČRS za lov do vrše,“ řekl pro magazín InRybar.cz příkazce Západočeského ÚS Hynek Dort.

Ve 3 případech pak ještě v loňské roce západočeský kárný senát rozhodoval o odvolání proti rozhodnutí příkazce. Západočeský územní svaz pak zveřejnil i kompletní seznam kárných řízení v roce 2022.

 

Západočeské vody hlídá přes 700 porybných

Rybáři ze Západočeského územního svazu dále informovali, že tamní svazové vody hlídá přes 700 členů rybářské stráže, z nich je potom 6 členů profesionál rybářské stráže. Při kontrolách pak západočeským porybným pomáhá i moderní technika v podobě 2 termovizních přístrojů nebo 3 lodí pro rychlejší transport.

V roce 2022 západočeská rybářská stráž zadržela 169 povolenek k lovu ryb. Z tohoto počtu bylo 145 povolenek členských, zbylých 29 pak nečlenských. Zásadní podíl na zadržených povolenkách má profesionálních rybářská stráž, která zadržela 131 povolenek, dále pak 10 udic a 39 pytláků.

„V této souvislosti opakovaně apelujeme na důkladné seznámení se s pravidly lovu ryb na jednotlivých rybářských revírech ČRS a dodržování těchto pravidel během lovu ryb,“ uvedl Západočeský územní svaz.

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

3 KOMENTÁŘE

  1. Kolik bylo potrestáno členů rybářské stráže za zneužití pravomocí? Západočeská rybářská stráž už v minulosti překračování své pravomoci.

  2. Kdyby lidi dodržovali pravidla, nic by si na nikkm nevzali. Když je někdo negramotné prase a neumí si přčíst BP a dodržoval je, tak NEMÁ u vidy co dělat. Jestle RS překračuje své pravomoce, tak nejspíš jen pro to že je někdo ultradebil a je toho zapotřebí..

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -