DomůNovinkyKapr šupináč o váze přes 40 kilogramů: rybář stanovil nový rekord jezera

Kapr šupináč o váze přes 40 kilogramů: rybář stanovil nový rekord jezera

- Reklama -

Rybář Paul Downey z Velké Británie se vydal na ryby na italskou vodu Parco del Brenta. A právě tady se rybářovi povedlo ulovit nefalšovaného kapřího giganta. Obrovského šupináče s váhou přes 40 kilo. 

Fotografie obrovské ryby zveřejnila rybářská lokalita Parco del Brenta na sociálních sítích. A obrázky obrovské ryby se okamžitě staly hitem rybářského internetu. Ale divíte se? Tenhle obrovský šupináč překonal magickou hranici 40 kilogramů! Rybáře tak okamžitě zasypaly srdečné gratulace od rybářů.

 

40kilogramový kapr je rekordem jezera

Není proto divu, že fotografie břichatého kapra, kterému přezdívají Briggsy’s Common, začaly okamžitě sbírat hromadu „lajků“. Takového kapra by si totiž chtěl potěžkat každý rybář. Rybářská lokalita Parco del Brenta u obrázků obrovského kapra uvedla, že ryba vážila 40,5 kilogramů.

Jen dodáme, že u kapra je zveřejněna váha 90 liber, což by v přepočtu ale bylo 40,8 kilogramů. Tak jako tak, tohle je váha, ze které se tají dech!

Není proto asi žádné překvapení, že tenhle gigantický šupináč je novým rekordem italského jezera. Kromě obrovské hmotnosti pak rybáři na kaprovi oceňují také jeho dokonalou kondici. Jedná se o to, že ryba je nádherně zdravá – na těle nemá jediný škrábanec. Fascinující exemplář!

Kromě toho je určitě zajímavá i konstituce těla tohoto šupináče. Asi každého milovníka kaprů na rybě zaujme napěchované břicho, které vypadá „jako před prasknutím“. Rybáři se pak ale nevyhnou asi ani upřenému pohledu na obrovskou hlavu kapra. Taková tlama dokáže nasát určitě i pořádně velkou nástrahu!

 

Britští rybáři nachytali přes 200 ryb

O obrovském úlovku informoval také renomovaný britský magazín AnglingTimes. Ten doplnil, že do Itálie se rybář Paul Downey vydal s partou přátel. A těm se povedla životní výprava! Kromě toho, že během výpravy ulovili již zmíněného giganta, tak si zachytali i ostatní členové výpravy.

Britská rybářská výprava tak během několika dní nachytala přes 220 ryb. Britští rybáři dokázali v Itálii ulovit 27 ryb přes 22 kilo (50 lb), 8 ryb přes 27 kilo (60 lb), 2 ryby přes 31 kilo (70 lb) a jednu rybu přes 40 kilo (90 lb).

„Nikdy jsem nezažil takovou společnou rybářskou výpravu. V Parco rybařím už 10 let a nikdy jsem nezažil takovou výpravu, nikdy jsem nezažil, aby se na břeh vytáhlo tolik velkých ryb najednou,“ citoval web AnglingTimes rybáře Jamieho Batsona, který rybářskou výpravu do Itálie organizoval.

Zdroj: Parco del Brenta, AnglingTimes, ilustrační foto: InRybar.cz 

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -