skingbranding-banner

Opatření proti „masařům“: V rybářském řádu je nové pravidlo! Má zabránit zabíjení malých ryb


Severočeský územní svaz se přidal k jiným územním svazům a do pravidel platných na tamních mimopstruhových a pstruhových revírech zavedl zákaz porcování ryb přímo u vody. Toto opatření má například zabránit tomu, aby někteří rybáři zabíjeli třeba podměrečné ryby, které po rozporcování už nejde při kontrole přeměřit. Samozřejmě, díky zákazu porcování ryb přímo u vody lze očekávat, že také ubude incidentů, kdy se okolo vody válí vnitřnosti a jiné zbytky z ryb. Severočeský územní svaz upozorňuje, že toto pravidlo platí už od letošního roku…

„Zákaz porcování ryb před ukončením lovu a odchodem od vody! Opatření bylo na revírech Severočeského územního svazu zavedeno především s ohledem na nešvar některých rybářů, kteří například filetovali ulovené ryby v průběhu lovu a rybářská stráž tyto ryby následně nemohla přeměřit, nehledě na možnou kontrolu povoleného množství ryb (kg) za den,“ vysvětlují severočeští rybáři zavedení nového opatření.

Samozřejmě, pokud rybář rybu naporcuje přímo u vody, tak při této činnosti vznikají zbytky, které někteří neodnášeli v igelitových pytlících domů. Ale rovnou vnitřnosti a jiné zbytky pohazovali po břehu. Tomu by teď měl být konec! Severočeský územní svaz si slibuje, že ubydou incidenty, kdy po březích jsou hnijící místa ze zbytků z ryb.

Novinka od MIKBAITS: Tohle nadupané boilies nachytá tisíce trofejních kaprů ročně!

Severočeský územní svaz zareagoval tímto opatřením i na připomínky rybářské stráže, která na tento nešvar u vody upozorňovala. „Toto opatření bylo zavedeno na základně podnětů členů rybářské stráže, kteří se pravidelně setkávali se zpracováním ryb v průběhu lovu, kvůli čemuž nemohla být ověřena míra těchto ryb (prostor k podvodům jako ponechání podmírových ryb),“ vysvětluje Severočeský územní svaz.

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

Nové články v rubrice

Kauza Bečva nekončí: Druhé odložení klíčového posudku! „Případ je složitý!“ říká znalec

admin | přečteno: 135x | 3.03.2021 | Žádné komentáře

Ani napodruhé soudní znalec Jiří Klicpera nepředložil vypracovaný klíčový posudek …

Jakub Vágner reaguje na kritiku kvůli používání echolotu: „Drahý sonar je bez znalostí k ničemu!“

admin | přečteno: 9849x | 2.03.2021 | 8 komentářů

Jakub Vágner nedávno na své stránce na facebooku zveřejnil fotografii …

PŘEHLEDNĚ: Severočeští rybáři nasadili přes 290 000 kaprů! Zvýšil se počet candátů

admin | přečteno: 689x | 2.03.2021 | Žádné komentáře

Severočeský územní svaz zveřejnil velmi zajímavá data o nasazovaných rybách …

Komentáře

  • Konečně na to někdo přišel.Hlavně důchodci přijede k vodě vytáhne 2 kapry mají něco přes 40 cm a už kuchají.Je třeba míru zvednout na 50 cm.

    • Hele u kaprů to problém není, násaďáků (40-55cm) je všude zbytečně moc, jen ať si to nosí.

    • Co máš proti důchodcům, vezmi to obecne ne jen důchodci ale rybáři všech věkových skupin.a vy čechačci jste dost vychcanci na takove zvěrstva.

    • To není o velikosti, já si odnesu 1 až 5 za rok. Mám ryby rád. Nejraději mám kapra do 50 cm. Co mě mrzí, těch 7 kilo za den a dvě ušlechtilé ryby za den. Nezlobte se to je 14 za týden, to při dnešním vybavení a technice není problém. Dvě ušlechtilé ryby a 3 kila na den je víc než dostačující. Myslím, že hladomor nehrozí a kdo by chtěl jíst 14 kaprů za týden.

    • No nevim jestli důchodci, ale známé pořekablo masařů je Když sem jel tak daleko, tak se to musí vyplatit! 👎👎👎😪😪😪 A kuchání je u vody zakázáno už pěkně dlouho. Takže jen pravomoci a víc porybných.

      • To se plateš kuchání a porcování je rozdíl. Kucháním délku ryby nezkracuješ, akorát melete všichni . Nejsem proti tomu brát i jednu rybu za týden ale ať taky srazí ceny a přestanou se pakovat . Já mám jednu až dvě ryby za rok a to musím mít ještě čas. Taky vím že dříve lidí měli ryby jako obživu tahali se denně mnoho ryb a byli pořád tak chyba bude asi někde jinde nemyslíte? Co takhle kontrola jestli tu rybu do vody opravdu daji. Zamě kontrolu organizací

    • Jo spodní 53,5 a vrchní 54,5 to už se nedá ani žrát nad 50

    • Je rozdíl mezi kuchánim a porcováním

  • Nechápu pokud vím tak snad na všech revírech platí zákaz porcování ryb. Tak aby se dala ryba změřit. Pokud rybu vyvrhne oškrábe a šupiny z vnitřnostmi zakope je to ok a rybářský řád to povoluje. A je tam jasně dáno zákaz porcování ryb aby se dala ryba změřit. 😮

  • To nedělají jenom důchodci. Podívejte te se ukrajince. Ty berou vše a jaké koliv množství. Míru bych dal od 50 cm. Já jsem rybářskou stráž neviděl ani nepamatuji na Vltavě. A že si tam někteří rybáři dělají co chtěj.

  • A kdo zkontroluje lodičky ty sou na tel.kdyz je u vody klid oděvy se auto a s přívěsem a sou pric a co ty lodičky se spalovacim motorem. A co ty byvaky který nechaj odpad v pytli a odjedou

    • Ano to vše je taky dost velký průšvih společně s chatkama a karavany kolem vod.

  • Co je na tom složitého k pochopení.
    Pokud rybu beru, zapíší ji a dám jí stranou.
    Jestliže zkusíš něco mimo řád , tak aď
    Ti boží mlýny jedno namelou , co ti patří … 👍

  • Důchodce, Ukrajinec, Moravak, Čecháček,nebo Polák, to je úplně jedno, vždy a všude se najde masař , nebo li hovado. Ale nejsou všichni stejní. Podle mě by ryba měla být uchovávána v celku a pokud možno živá. Kdo chce maso, ať si dělá bordel doma jako já, nebo na místech k tomu určených přímo u vody. I takové místa jsou na svazových vodách. Míru nám zvedli u štiky, candáta,to je v pořádku,ale na kapra zase pánové zapomněli. Minimálně by měl mít míru lovnou 45cm a horní míru klidně 60. Pokud nebude více kontrol a přísnější postihy, nic se nezlepší.

  • Horní míru u kapra? Proč proboha? Proč není horní míra u candata, štiky a u druhů kterých vážně rapidně ubývá…. Kaprů je dostatek a bude jich dostatek a hlavně jich je všude tolik že zabírají když to řeknu blbě místo těm druhům kterých ubylo. Porcování ryb u vody je zakázáno, už z logiky věci pánové….. Je jasný že se nejakej vychcanek najde a může se handrkovat se stráží že v zákoně nic takového není…. Omyl. V tu chvíli odebírám povolenku….. není co řešit. Doufám že stráž zatočí bez milosti s každým kdo nedodrží veškerá ustanovení. Je to bohužel jediný způsob jak se takových lidí nadobro od vody zbavit a těm poctivým se bude lépe lovit, bude víc všeho, ryb fleku na rybolov a hlavně bude min bordelu po březích a bohužel i ve vodě. Chtěli jste to tak, až sem jste to vy rádoby rybáři dopracovali tak si to užijte a doufám že to splní účel a těm nepoctivym nebude umožněno lovit a dal ničit přírodu a život ve vodě a kolem ní.

    • Podepisuji v plném rozsahu.

    • Jak pravíte pane! 👍

  • Vážení přátelé Petrová Čechů.
    Za bordel a různé nešvary si můžeme především MY sami. Dost často jsme svědky různých sviňáren a co udělá většina? Drží hubu a dělá ze nic nevidí. Osobně jsem měl konflikt s trojici masaru skrývající ho se za Carp Team a z okolních rybářů mi nikdo nepomohl a raději koukali jinam. Mnoho nechybělo a došlo i na ruční řešení. Když už nevěděli jak mě zastrašit a chtěl jsem volat R. S nebo PČR tak bleskurychle zmizely a je škoda, že se nenašel ještě někdo z kolegů kteří by mi mohli dosvedcit co se tam dělo za prasečiny.Takze je to jen o nás.

    • Právě že je to jen o nás, a jak je vidět tak je potřeba aby nás RS hlídala protože většina lidí ještě nepochopila jak se mají v přírodě a k přírodě chovat, tudíž nezbývá než rs potažmo PČR ikdyz u těch bych se taky obával že stm něco vůbec udělají.

    • A k těm konfliktům….. Je smutný že Vám v té situaci nikdo z řad rybářů nepomohl, zřejmě pro to, že to byli stejný masařky jako ti co jste častoval…. Škoda že jsem nebyl přítomen, pomohl bych vám ty hajzli naházet do vody…..

  • To je prasárna u vody zabíjet ryby slušný rybář to vzivote neudělá to dělají jen vychcany už neví jak jak se napakovat a někteří mají nacpaný mrazáky kdyby se z toho posraly ty Masari dokážou zlikvidovat na velkou povolenku ryby v jednom rybníků prostě hrůza a nikdo s nima nic neudělá mělo by se nad tím vedení příslušných revíru zamyslet mít 250 ks kapra za rok není normální nebo myslíte že jo??????

    • A kde by jsi ty vole tu rybu chtěl zabít? Až doma aby se celou cestu trápila?

  • Tak porcování a kuchaní je rozdíl já třeba u vody ryby kuchám podotýkám že si beru tak 5-6 kaprů ročně..ale tím chci říct že vnitřnosti určitě nehnijí ale postarají se o to zvířata a to nejen hodiny co to hodím do křoví..

  • Už som sa do podobných diskusií nechcel montovať ale zase jeden mantinelizmus.
    Ryby chytám od dieťaťa a samozrejme som si pár pstrúžkov upytlačil a teraz som porybný a štve ma, kam sa lov rýb pohol.
    Miesto potierania obrovských masakrov na nočných priehradách sa tu navzájom dusíme
    Najmenej sa dokáže brániť dôchodca. A práve tí ma naučili vzťahu k vode, rybám, k užívaniu si pokoja u vody.
    Naučili ma pripraviť si aj rybu u vody
    Môže byť lepšia a chutnejšia ryba ako vylovovená?
    Ryby si moc nedávam ale toto si dám.
    A aby sa dostálo predpisom, veď stačí pred porcovaním zapísať a vyfotit.
    Ale radšej budeme zase buzerovať

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

RYBÁŘSKÝ ZPRAVODAJ

Zajímají Vás novinky a zajímavosti ze světa rybaření? Chcete zasílat užitečné návody a vybrané tipy na rybařské vybavení?

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje!

Přihlášením k odběru souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů na našich stránkách. Vaše emailová adresa je u nás v bezpečí a používáme ji výhradně k rozesílce tohoto zpravodaje! Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit.

Odebíráte zpravodaj?
×

RYBÁŘSKÝ ZPRAVODAJ

Zajímají Vás novinky a zajímavosti ze světa rybaření? Chcete zasílat užitečné návody a vybrané tipy na rybařské vybavení?

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje!

Přihlášením k odběru souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů na našich stránkách. Vaše emailová adresa je u nás v bezpečí a používáme ji výhradně k rozesílce tohoto zpravodaje! Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit.