DomůRybářské radyRybářské tipy a trikyTIPY A TRIKY: Domácí výroba jahodového těsta na kapry s kořením

TIPY A TRIKY: Domácí výroba jahodového těsta na kapry s kořením

- Reklama -

Těsto na kapry patří k osvědčeným nástrahám již dlouhá léta. Tuhle perfektní nástrahu si můžete velmi rychle a jednoduše vyrobit i v pohodlí domova. Stačí k tomu jen málo surovin a trochu času. Výsledkem je pak výborná nástraha, která skvěle jezdí. V tomto článku si ukážeme jednoduchou výrobu jahodového těsta s kořením. Takové těsto je vhodné i při lovu ve studené vodě, třeba na začátku sezóny nebo na podzim. Jak tedy rychle a jednoduše vyrobit těsto na kapry? Tady je návod!

Proč dávat do ovocného těsta trochu koření? Chtě nechtě právě koření má velmi koncentrovanou vůni, která se velice dobře šíří i za nízkých teplot. Ten princip je podobný jako u výrobců boilies, kteří míchají nejrůznější příchutě dohromady – ovoce a koření nevyjímaje. Navíc, těsto díky tomu získá unikátní chuť i vůni, na kterou kapři velmi dobře reagují.

Co budeme všechno k výrobě potřebovat? Není toho mnoho! Na těsto si vezmeme 1 vajíčko, krupici, robin red (směs koření a papriky), jahodovou esenci a cukr. Častokrát se nás lidé ptají, zdali lze těsto vyrábět z mouky nebo třeba ze strouhanky. Ano, jde! Ale! Z našich zkušeností je krupice prostě nejlepší, a proto doporučujeme právě ji…

Ještě se zastavme u toho robin redu. Co to je? Jedná se o směs koření a papriky, která se v kaprařském světě používá už dlouhá léta. Je to perfektní surovina! Problémem ale je, že je poněkud cenově nákladná. Pokud nechcete tedy utrácet příliš peněz, máme pro vás řešení – použijte klasickou sladkou papriku. I ta dá těstu zajímavou chuť a vůni, a také zároveň nádherné zbarvení. A to je zásadní! Ta barva má také vliv na počet záběrů.

Celou výrobu těsta jsme pro vás krok po kroku natočili. Můžete se tak podívat na naše instruktážní video, ve kterém celou výrobu popisujeme. Pokud by vám nebylo cokoliv jasné, zeptejte se nás v komentářích. Rádi odpovíme! Tak ať se vám těsto povede – a hlavně – ať vám na něj ryby berou tak, jako nám!

NEPŘEHLÉDNĚTE: Levné jahodové CSL KAPRPRO za pár korun!

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

Přidejte i vy své hodnocení
- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

10 KOMENTÁŘE

  1. Dobrý den,

    chtěl jsem se zeptat, jak dlouho mohu po přidání vejce těsto skladovat, případně zda by jste mi neporadil nějaký vhodný konzervant.

    Děkuji

    • Zdravím,

      těsto děláme v takovém množství, abychom ho co nejrychleji spotřebovali – čerstvé je prostě nejlepší.

      Pokud ho budete skladovat v chladu, mělo by vydržet i několik týdnů.

      Konzervant nepoužíváme, protože těsto spotřebujeme fakt rychle…

      Redakce InRybar.cz

    • Určitě ano! 🙂 Vynikající je těsto i s červy! 🙂 Udělat kuličku těsta a na špičku dát 2 a více červíků (podle velikosti háčku) 🙂

      Redakce InRybar.cz

    • Můžete použít toto… 🙂 Do teplé vody je dobré pak přidávat více olejovitých složek, které se za vyšších teplot dobře šíří (třeba lososový olej)… 🙂

      Redakce InRybar.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -