DomůNovinkyNa Lipně řádí nepoctiví rybáři: Nedovoleně táboří nebo chytají na podměrečné rybičky!

Na Lipně řádí nepoctiví rybáři: Nedovoleně táboří nebo chytají na podměrečné rybičky!

- Reklama -

Rybářská stráž na Lipně v letošním roce řeší případy, kdy někteří rybáři porušují platná pravidla. Tak například: Kontroly se setkaly u rybářů s nepovoleným tábořením, anebo třeba s lovem na podměrečné nástražní rybičky. Prohřešků ale bylo mnohem více. Jenže! Na Lipně funguje dobře organizovaná rybářská stráž, která spolu s policií a strážci CHKO provádí časté kontroly. Výsledkem jsou tak mastné pokuty pro některé z rybářů, kteří nedodržují platná pravidla. Poučení je jednoduché: Dodržujte pravidla, abyste se vyhnuli zbytečným problémům. Kontroly totiž budou pokračovat!

Na stránce rybářské stráže z Lipna se píše:

ÚN Lipno 2019: Nedovolené táboření, lov na podměrečné rybky, lov okounů v době hájení, uhynulé nástražní rybky, otevřené ohně na území CHKO, automobily zajeté v místech zákazu vjezdu atd.

Trochu to vysvětlíme. Nedovolené táboření a otevřené ohně na území CHKO přináší riziko pokuty ve výši až 30 tis. korun, lov hájených ryb v době hájení je přestupek zapisovaný do registru přestupků vedeném při rejstříku trestů, porušením zákazu vjezdu hrozí pokuta od PČR nebo strážců CHKO v řádu tisíců korun.

Upozorňujeme, že správa CHKO bude spolu s Policií ČR provádět v letošním roce pravidelné kontroly celé oblasti ÚN Lipno. Apelujeme proto na všechny rybáře lovící v této oblasti, aby dodržovali kromě Zákona o rybářství i Zákon o lesích a Zákon o ochraně přírody a krajiny. Podrobnosti o pravidlech chování jsou dostatečně popsány v rybářském řádu u revíru 421200 Vltava 30-32 ÚN Lipno.

 

Absurdní stížnosti na porybné na Lipně

Nedávno jsme informovali o tom, že na vedení Jihočeského územního svazu se scházejí velmi bizarní stížnosti na některé členy rybářské stráže. Vedení jihočeských rybářů jasně říká, že pokud se členové rybářské stráže chovají v rozporu s platnými pravidly, pak jsou stížnosti na místě. Ovšem na porybné chodí i takové výtky, u kterých zůstává „rozum stát“. O co jde například?

  • Rybářská stráž mi odebrala povolenku, protože jsem nebyl přítomen u prutů a přišel jsem až za půl hodiny.
  • Chytal jsem na čtyři pruty, z toho dva pruty byly mého vnuka, který spal nedaleko ve stanu.
  • Rybářská stráž šla přes můj neoplocený pozemek k vodě a neprokázala se mi legitimací, i když pozemek vlastně nebyl můj, nýbrž mé tchyně.
  • Rybářská stráž, která mne kontrolovala ve dvě ráno, mě oslňovala svítilnou, když ověřovala mou totožnost.
  • Ty čtyři kapři ve vezírku byli mí, ale zapomněl jsem je z roztržitosti zapsat.
  • Na rybičky jsem sice chytal candáty (v květnu), ale já rybářský řád nečtu, tak jsem nevěděl, že se to nesmí.
  • Ten strážný sice měl pověšený odznak na blůze a prokazoval se mi průkazem, ale já si zapomněl brýle a byla tma a tak jsem to neviděl.

Kompletní text o absurdních stížnostech si přečtěte ZDE

Zdroj: Rybářská stráž Jihočeského ÚS

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

2 KOMENTÁŘE

  1. Kdy tyto kontroly budou také na Orlíku?Oheň a ohniště plné nepořádku zcela běžný jev u lovců ryb,les plný papírů …. …Prosté 16.6 zde končí klid a pořádek.

  2. Na Slapech byli ve Žraločí zátoce o víkendu z 22.6. na 23.6. rádoby rybáři. Rozbalili stany a co po nich zůstalo nemusím ani popisovat. Spousta hromad extranetů pokrytých papíry. To vše na místech, kudy chodí ostatní rybáři k vodě a loďkám, hrají si zde i děti. Zřejmě i doma vykonávají svou potřebu v obýváku. Stačí přitom tak málo. Mít u sebe malou lopatku a po sobě produkt zakopat. Ještě že je většina rybářů v pohodě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -