DomůNovinkyVIDEO: Gigantický sumec! Rybáři ulovili sumce o váze 126 kilo! Rybu zabili

VIDEO: Gigantický sumec! Rybáři ulovili sumce o váze 126 kilo! Rybu zabili

- Reklama -

Neskutečná ryba! Slovenští rybáři ulovili nedaleko Košic neuvěřitelné monstrum! Podle informací televize RTVS měla ryba gigantických 126 kilo! Wau! Podle rybářů může být tento sumec až 40 let starý. Ze zveřejněných záběrů je zřejmé, že se dravcovi v dané lokalitě velice dobře dařilo. Krásně zdravé tělo bez nejmenší známky poškození je toho důkazem. Podle reportáže RTVS je zřejmé, že rybáři rybu nepustili zpět…

„Před půlnocí jsem uslyšel záběr, přišel jsem k udici. Cítil jsem, že je to těžká ryba. Tahám, tahám, až když jsem se podíval do vody, tak jsem viděl, že je sumec větší,“ řekl úspěšný rybář televizi RTVS. Podle rybářů, kteří sumce viděli, mohla být tato ryba stará až 40 let. Její váha byla 126 kilo, měřila přes 2,5 metru.

NEPŘEHLÉDNĚTE: To je SMRAD! Levné boilies KAPRPRO hnijící červ za pár korun!

Ze záběrů je patrné, že se rybě v dané lokalitě skutečně dařilo. Všimněte si, že na sobě nemá jediný šrám, jediné poškození. Navíc, skutečná nádherná konstituce těla – obrovská hlava a mohutné tělo – naznačuje, že ryba nestrádala. Rybáři uloveného sumce podle reportáže RTVS nepustili zpátky do vody.

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

42 KOMENTÁŘE

    • Ak dovolíte páni krátka reakcia zo Slovenska. Na cca 20 ha štrkovisku rybár ulovil na vábničku sumca 16 kg. Rybu si privlastnil. Na druhý deň veľké šťastie a ďalší úlovok mal 36 kg. Rybár sa rozhodol rybu pustiť späť do vody (mäsa mal už dosť) Mnohí prítomný chlapi chválili jeho rozhodnutie vrátane nášho hospodára, ktorý úspešného rybára dával za príklad ostatným. Aké bolo obrovské sklamanie, keď o pár dní voda vyplavila uhynutého 36 kg krásavca, ktorý to jednoducho nezvládol. Nikto nevedel prečo. Ryba bola pri vypustený v poriadku. Určite mali chlapi, aj všetci prítomní neopakovateľný zážitok pri ulovení spomínaného obra. Ak mala ryba cca 40 rokov je pravdepodobné, že ju nikto za niekoľko desaťročí neulovil, pretože v minulosti sa nerealizoval spôsob lovu chyť a pusť. Teoreticky by sa ryba ulovila asi o ďalších 40 rokov, alebo by uhynula na starobu a teda by moc radosti a zážitkov ostatným rybárom neurobila. V našom prípade by rybár urobil lepšie, keby bol rozdelil rybu medzi 10 prizerajúcich. Ďalší môj názor mi nikto nevezme: Český aj Slovenský rybársky zväz bol v minulosti založený preto, aby bola zabezpečená zdravá výživa obyvateľstva. Nášho sumca si rybári vychovali a teda im patril. Viete si predstaviť, že sa prestanú usmrcovať aj ostatné zvieratá ?

  1. Tak jestli opravdu tuto rybu nepustily zpět do vody,tak to nejsou rybáři.Takova ryba je pro radost ne pro sežrání.Stydte se rádoby rybáři.

      • Takový sumec nežere 10kilo ryb denně… Sem tam si sezere rybu a zalehava na dno… Sumci od 50-130 žerou 24/7…

      • a to platí i o lidech?k takové rybě musí být úcta a pustit ji.A víš co sežerou ostatní dravci? tobě Rybářský lístek nepatří.

    • Pane Kadlec za co by jse měli stydět?
      Rybář může rybu pustit ale i nemusí. Rybáři ryby chovají, kdyby se všechny pouštěly tak jsou rybáři bez práce. Já rybařím odmalička a jsem toho názoru že stydět by se měli ty co porušují rybářský řád. Někdo vymyslel chyť a pusť a podle vás je to závazná norma pro všechny? Ne vy si je klidně pouštějte i když je diskutabilní jestli je dobře pouštět kapitální dravce na menších vodách kde dokâží pěkně zdecimovat obsádku nedravých ryb ale kdo si rybu chce vzít a je to v souladu s rybářským řádem tak jaképak stydění. Na Labi dnes po nájezdech rybářů chyť a pusť když sbalí bivaky tak zůstanou zdevastované břehy, polámané křoviny že došlo až na zákaz bivakování. Řeky u nás pramení máme relativně čistou vodu a když dostanu chuť na rybu rybu si odnesu nebudu se stydět a vy co se s rybami líbáte provádíte s nimi různé exibice tak si jděte koupit Pangase rybu krmenou odpady.
      Soudíte lidi a nemáte proč.

    • Souhlasím Radime ryby hlavně ty mega ryby jako je třeba sumec by se měli pouště spatky do vody aby je chytali další rybáři a měli z nich radost ne zradlo. Možná kdyby ho pustili tak bude větší a bude z něj větší radost ..

  2. vazat sumce je uplne normalni…..idealne pruzna smicka a trochu vakl v uzlu aby se nezarizla….ryba je uplne v klidu……

  3. Gratuluji. Dobrá ryba. Vůbec mi nevadí, že nebyla puštěna zpátky do vody. Je to každého věc,jestli si rybu nechá nebo ne. Takové blbé kecy, aby se někdo styděl to ať si dotyčný nechá pro sebe. Nebyl porušen rybářský řád a tak je vše v pořádku. Závistivci ať jdou k vodě a zkusí si sumce chytit sami. Ještě jednou gratuluji. PETR ZA

  4. Nechapu vubec ten moral, kdo muze necemu tak krasnymu
    uriznout hlavu. Jde to od deviti k peti. Za chvilku budou nase vody uplne bez trofejaku. To maso musel bejt kentus ac s to koupal treba v kyseline sirovy…a nechodte sem s tema blbostma o skodny v reviru…chjo…

  5. Před takovým ulovkem klobouk dolů ale zabít a sežrat tak to je podle mého h….. na jídlo si snad můžu vzít menší. A ten pán chytré ohledně pangase zřejmě taky masař a hraje si na chytryho vždyť kapr je taky omezen mírou. Trofejni ryby se nezabije!!! Ty chytroline

    • Vážený pane z Vrchlabí
      Chci reagovat na váš komentář k mé osobě.
      Tak za prvé masař nejsem většinu ryb pouštím neb chytám většinou přívlač a při lovu mám každý druh ohodnocen určitým počtem bodů aby jste tomu rozuměl snažím se nachytat body!
      Rybu když daruji tak max. mé 70 leté matce a sám si zásobu v mrazáku nedělám natož abych je daroval po známých jak se občas děje. Příklad s kaprem je v pořádku ale představte si že máte v sportovním rybníčku pár trofejních štik sumců výsledek bude že budete mít rybník kde bude minimum ryb k chytání
      Jen vás chci upozornit že nemáte dobrý odhad. Já nikoho urážet nebudu a chci vám poděkovat že mě máte za chytrého člověka.
      Přeji vám Petrův zdar

  6. Dobrý den,
    Chtěl bych zareagovat na pár komentářůNaprosto souhlasím s panem Jiřím.U nás máme např.rybnik cca 3ha a nějaký chytrolin tam pustil sumce.Sumec zdecimoval vysazené líny a většinu bílé ryby. takže škody byly docela vysoké. Takže špatně.Zde by se sumec pouštět určitě neměl ať má jakoukoliv velikost. Určitě bych to dal u některých vod do dodatku.
    Morální zabít rybu určitě je, když se to udělá správně.Ryby se jedí a tudíž se musí i zabít.
    Až bude dána horní míra sumce,tak pak ať někdo říká že je něco špatně.Zatim tomu tak není,tak ať to někdo nesrovnává s kaprem.
    Jak už jsem psal,kdo chce ať si rybu vezme a kdo ne ať ji pustí.Co s ní rybář udělá po ulovení je už jeho věc a nemusí se tu rozebírat jaké má maso.Správně upravený sumec nemusí být nejhorší.Když to někdo třeba neumí,tak ať opět neposuzují.
    Třídění rybářů mezi „masaře“ a „správné“ rybáře se mi zdá přinejmenším scestné a i mírně urážlivé.
    Takže ještě jednou gratuluji k úlovků a přeji další úspěchy v rybaření.
    Petr Zat

  7. Zdravím všechny rybáře, jen mám dotaz na ty, co mají problém s tím, že sumce nepustili zpět.. Vážně si myslíte, že by byl sumec OK po vytažení z vody na břeh? Jen jak ho položili ven, tak se sám udusil svou vahou. Takže by byl nesmysl ho vracet vodě 😉

    Petrův zdar!

  8. Zdravím všechny rybáře a myslím ,že tahle konkrétní voda není tak malá ,že by tu tenhle sumec napáchal nějaké větší škody na obsádce . Mě osobně by takové ryby bylo líto a daleko lepší pocit bych měl kdybych ji pustil než snědl ovšem každý to má jinak a tak to respektuji .

    • Zdravím hlavně rybářky 🙂 mám papíry jen dva roky a moc jsem si zamilovala,, chyť a pusť,, V mé krátké zkušenosti v rybaření 🎣 poznávám rybáře masaře a ty správné 🙂 jak píše někdo viz výše v komentářích. Je to věc názoru ale když přijdu na místa např. přehrada Nechranice, tak je to masakr 🙁 kameny od krve, vykuchané ryby i vnitřnosti ve křoví a vidět právě ty masaře v akci mě trhá srdce. Ale život je boj, tak i tady v rybaření. Co se týká 40-ti letého sumce, umřel krásný a zdravý král 👑 jdu si dát panáka na jeho památku 🍷

  9. Mám pocit že díky honbě za trofejní rybou většině rybářů a to hlavně těch chyť a pusť uniká smysl rybařiny. Smysl rybařiny co já pamatuji bylo jít si do přírody posedět a odpočinout, pokud možno tam kde nikdo okolo není a jako bonus si někdy odnést rybu na pekáč. Radost člověku udělá každá ryba nebo jen to posezení u vody. Tak se nad sebou zamyslete a nemoralizujte nad někým kdo nic neporušil a využil svého práva na rybu.

  10. Dobrý den, tak to je poprvé, co jsem se dal do diskuze a psal nějaký příspěvek.Vidím,že co člověk to názor. Pro paní(slečnu) Bláhovou. Musím reagovat. Když je rybář vzdálený 100km od domova a chce si rybu ponechat, musí ji zabít. To se bohužel bez krve neobejde. Ale i to jde smýt. Kuchaní ryb, to samozřejmě uznávat u vody nelze. Teda pokud
    člověk vnitřnosti nezakopá třeba dál od vody. Myslivci taky vyvrhují větší zvěř většinou na místě ulovení. Souhlasím s pánem co psal že smysl rybařiny je i jít do přírody posedět a odpočinout. Byl jsem teď od pátku do soboty přes noc na rybách, kde mi říkali že nic nebere. Ale bylo nás tam na 2ha rybníčku 7.pochybuji že všichni chtěli chytit 2,5m velkého sumce, který tam určitě není. Takže to nebude o masařině, ale o lidech. Soudit lidi je velmi snadné, zvlášť, když je neznáte. Nepoužívejte termín hiena (správně hyena) a raději si jděte posedět s prutem k vodě. A když vám dělá problém si rybu nechat, otočte se k lesu, napíchněte šisku hoďte olovem do stromů a chytejte veverky.

  11. Jenom pitomec zabije takhle velkou a starou rybu a vezme na žrádlo.Vůbec mi to hlava nebere….pochopim, když si někdo odnese sumce 100-140cm na jídlo,ale takhle starou rybu????Fakt debilové a takový řeči,co všechno taková ryba sežere jsou bezpředmětný, protože takhle velkej sumec je ojedinělý.Ryby chytám od 10 let, teď mi je 40 a když vidím,co dělají důchodci u vody,tak mi je z toho na blití.Souvisí to i s věkem, myslím si, že kdyby to chytili mladí kluci,tak se ze sumcem vyfotí a pustí ho,ne jako tyhle starý hovada… Jezdíme chytat i na Ebro a sumce větší jak 140cm pouštíme,i když je tam sumců jak hnoje a ani by mi nenapadlo si sumce kolem 2 m vzít….

    • Pane Mates, pominu vše co zde píšete o vracení a nevracení jelikož je to váš názor a ten vám neberu ale napsat o někom že je staré hovado je za čarou. Buďte si jistý že z vás taky jednou bude to podle vás staré hovado a podle mne budete mnohem větším hovadem když už dnes většinu překonáváte.

  12. No hlavní chyba je, že se mnozí rybáři mají potřebu předhánět kdo má většího. Já na jejich místě bych rybu pustil, protože se jednalo o krásného sumce a k takovéto „zasloužilé“ rybě je třeba mít respekt a úctu. Nicméně šťastné rybáře nijak neodsuzuji. Protože díky tomu že se to „dostalo do světa“, by mnozí „honiči vlastního ega“ na uvedeném místě prováděli na toho sumce doslova hon. Když si představím, co všechno by toho sumce mohlo v budoucnu díky velikostí posedlým frajerům čekat, říkám si jestli pro něj není lepší opravdu po jedné chybě skončit na talíři. I když já bych si takovouto rybu tedy nedal. Pro fanatické uctívače CHAP -> Nepřijde vám to jako trápení zvířat působit rybě poranění háčkem jen pro vaši zábavu a potěšení. Pokud vám jde o ryby zkuste je netrápit svými háčky a chytejte je třeba na kopretinu lidumilové. Pro fanatické masaře -> Opravdu máte doma tak velké mrazáky že musíte od vody odnášet takové množství ryb, opravdu jste takoví nenažranci? Pro Masaře co ryby zabíjí u vody -> opravdu tam po vás musí zůstávat takový bordel? To je schíza co? Jestli není lepší nechat každého rybáře dělat to co chce, samozřejmě za předpokladu, že tím neporušuje RŘ a prostě se starat sám o sebe. Můj zdar!

  13. Tak pro pana Matese,
    Jestli chce tady urážet staré lidi tak ať jde, no víte kam. Tento člověk je podle mého názoru omezený jedinec. Je mi 41 let a nikdy bych si nedovolil urážet starší lidi. Můj taťka i mamka jsou taky rybáři. Že jsou v důchodu neznamená že je bude nějaký 40 letý člověk urážet. Nejraději bych na adresu pana Matese napsal něco hodně sprostého, ale už i myšlenka že bych se snížil na úroveň tohoto exempláře“rybáře“ je mi proti šupinám. Nenechte se ovlivňovat jinýma lidma. Ale jinak všem Můj zdar Petr

  14. Proč bych měl být omezený???Jenom píšu to,co jsem u vody zažil a ne jenom já.Nebudu tady dlouze vypisovat moje zážitky u vody,ale něco napíšu.Jednou jsem byl chytat na přívlač,chytal jsem zrovna vedle starších rybářů, když viděli,ze pouštím asi 4 štiku, přišel ke mně jeden z nich a ptal se mi, proč ty štiky pouštím, řekl jsem mu, že nemají míru a on mi řekl,jestli bych mu další nedal, že, když jich bude vic,tak už nevadí, že míru nemají, že pekáč zaplní,tak jsem si zatukal na čelo a šel pryč…. další známý důchodce potkam u vody jenom, když vysadí.Vím o člověku, který než odešel do důchodu si pravidelně, když vysadili štiky bral v praci dovolenou a drepěl u vody celej týden,jen aby těch štik napraskal co nejvic a pak se tim ještě chlubil….u dalšího rybníka jsem viděl dědky,jak odnáší ryby do kufru u auta a nebylo jich zrovna málo…a mohl bych psát dál. Samozřejmě, že tohle dělají i mladí rybáři,ale myslím si, že starší lidi by mohli mit už rozum,ale u vody mi to přijde, že je to obráceně.Starší rybáři by měli být příkladem pro mladší a ne tyhle pseudorybaři, kteří chytili takhle velkou a starou rybu a vezmou si ji na jídlo.Ty pro mě hovada jsou a hovadama zůstanou!!!! Petrův Zdar!!!!!

  15. No já jsem u vody zažil už taky hodně a bývají to vetšinou mladší rybáři co nechávají u vody doslova bordel. A to jsou ty pravé hovada. No určitě nechci urážet ale všechny rybáře. Patřím k lidem kteří když přijdou k vodě tak si odnesou to co si donesou. A tak by to mělo být. Ale to je na další debatu. Já ryby jím a mám jich v mrazáku docela dost. Dělám doma uzení kde pozvu známé a všem strašně chutná. A u jedné ryby nikdy nezůstane. Proč bych měl kapry kupovat, když si je můžu ulovit a strávit krásné dny na rybách s kamarády? Řád neporusuju. Odchytam a končím. Když neodchytam nic se neděje. Lovne míry dodržuju, denní doby lovu a ostatní věci taky a tak nevidím problém. Kdo s tím problém má ať se vyjádří. Nevytykam nic lidem co preferují lovy Chyť a pusť, ale byl jsem na jednom rybníku a chytil 85cm kapra a tak rozflakanou tlamu od háčků bych nikomu nepřál. Už na takové reviry nechodím. Spokojím se s 55cm kapry z Harty, kde si člověk musí rybu opravdu tzv. vysedět. Kdo byl na Hartě dá mi za pravdu. Harta je nevyzpytatelna a není pro každého. Takže zatím zdarky a nemyslete si o mně a jiných tzv „masařích“ nic tak úplně zlého. Jsme taky lidi, kteří se věnují svému koníčku a když si rybu ponechání, tak jim to přejte. Vy si rybu pusťte a jak budete staří a budete vzpomínat na krásné zážitky u vody, vzpomeňte si co jste tady psali. Stáří není nemoc a čeká to na každého z vás. Můj Petrův zdar

    • To je dobře, že máte doma plný mrazák ryb,to vám gratuluju👍😆a co když už je plný úplně,to obvoláváte všechny známé,jestli nechtějí rybu, protože je jí škoda pustit,co? Já si ryby taky občas beru a nejsem zastáncem „Chyť na pusť“,ale všechno s rozumem.A to, že někdo nechává bordel u vody,to je na jinou debatu.Tady jde o to,aby měli rybáři nějakou úctu k chyceným rybám.Toť vše….

  16. No známé neobvolávam.radeji je pozvu na to uzení jak jsem psal.myslim, že je jedno jestli vyudim kapra,nebo ugryluju prase.zastance zabíjení prasat by mi to dal sežrat stejně jako zastánce zabíjení velkých ryb.když už chytím dva mírové kapry.
    ,taky hned končím s chytáním.a jdu např.na houby.ryby vždy sním.když už je ulovím. Samozřejmě jsem už rybu několikrát daroval.tak jako už mi několikrát někdo daroval třeba střeleného bažanta,nebo zajíce.proč to pořád musí někdo řešit.rybu chytím a pak už je to na mně co s ní udělám.

  17. Tedy pánové, z některých z Vás je mi smutno. Jak můžete obhajovat zabití takové ryby ? Argument,že v malém revíru zdecimuje velký dravec rybí obsádku ? Ale jděte, rybářů kteří takovou velkou rybu bez milosti zabijí je tolik., že na velkého trofejního dravce narazíte velmi vzácně, ať už je to menší revír nebo velká řeka. Argument,že přeci dodržuji rybářský řád a sumec nemá horní míru ? I ve videu sám lovec řekl, že chytá hodně dlouho a v životě takovou rybu nechytil. Koordinátor tamní organizace ryb.svazu to pak komentuje, že takovýto úlovek je opravdu unikát… A pak přijde jeden „………“ a zabije ho. Můj syn začal chodit na ryby v pěti letech. Když mu bylo asi 8, chytil trofejního okouna. Váhal, jestli ho má pustit a nebo sníst. Vyhrála pánvička. Dnes je synovi 16 let a dodnes na toho okouna vzpomíná a je mu líto, že ho zabil. Už nikdy tak velkého nechytil. Naštěstí se tím poučil a dnes vezme domů rybu na jídlo jen zřídka a rozhodně to nesmí být ryba u horní hranice míry. Ta dostává svobodu už jenom proto, že se jí vůbec povedlo v našem revíru pořádně dospět. Velké ryby v revírech ubývají a ty menší leckde také. Rybáři nestíhají vysazovat, ale v drtivé většině ne kvůli dravcům, ale právě kvůli typům lidí, kteří cpou ryby do mrazáku, aby mohli hostit kamarády a obdarovávat příbuzné. Známe „rybáře“ kteří počítají, kolik ještě musí chytit ryb, aby se jim zaplatila povolenka. Znám „rybáře“, kteří když chytí cejna nebo plotici, tak ho aspoň vezmou a uvaří doma kočce nebo slepicím. Znám „rybáře“ kteří jsou schopni na rybu šlápnout jen proto, že jí chybí půl cm do míry. Když k tomu všemu připočteme kormorány a vydry, výsledek nás nemůže překvapit. Na rozdíl od kormorána by ale mohl mít „rybář“ aspoň trochu empatie a alespoň trofejní rybu pustit.

  18. Tak za prvé.Jak už jsem říkal v cca 3 ha rybníku vysadit sumce je blbost.toz to musí být každému jasné. Je jedno jestli má 2m nebo 2.5m.prostě ty ryby tam zlikviduje.to už mi tu prosím nikdo nevyvracejte.mam už své zkušenosti ze soukromých rybníků.a mám známého,který i takové rybníky vlastní.chodím k němu na výlovy a vím.k těm cejnům a ploticím.mám je rád stejně jako kapry.lepší zavináče než s plotic a cejnů jsem nejedl.Na kočky kašlu. nemám je rád a krmit je rybáka nebudu . kamarády ale určitě ano.proč ne?jsem moc rád když mi řeknou že jim chutnalo.prostě mám svůj názor,ale ostatním lidem názory neberu.nikdo není dokonalý.jen mě štve, že tu rybáři odsuzují jiné rybáře za to, že využívají svého práva si rybu ponechat.Radeji bych byl preferoval postihy za nepořádek, který po sobě rybáři nechávají.A s tím musí souhlasit každý rybář.

  19. Souhlas s Romcou👍👍👍pro Petra Za….to vaše právo si rybu ponechat,jak pořád píšete….nacpat mrazák a pak pozvat kamarády na hostinu???To jste hrdina… myslíte, že když někdo vymýšlel rybářský řád a uvedl v něm, že je možné si určité množství ryb ponechat, že měli na mysly to, že rybáři budou mít nacpaný mrazáky rybama a dělat pro známý hostiny!!!!!????Kdyby se choval takhle každý rybář,tak byste v mrazaku za chvíli neměl nic,to vás nenapadne nebo si myslíte, že je v našich vodách tolik ryb?!?!?!Kdybyste si měl ryby kupovat,to už byste asi kamarády nezval,ale takhle děláte před kamarádama machra.Vsadim se,že kdyby se zavedlo celorepublikové „chyť a pusť“(čehož se vůbec nezastávam)tak vy s rybařinou skončíte, protože už byste neměl plný mrazáky ryb a nemohl dělat hostiny.Pevně verim,ze většina rybářů je jiná než vy a že doma nemá nacpaný mrazáky rybama….vy jste pro mě hlupák a ještě se tím chlubíte 😄

  20. Dobrý den pane Mates. Já se nikomu chlubit nepotřebuji. A hrdina? To ne. Když někdo vymýšlel rybářský řád, tak musel mít informace o stavu ryb v našich revirech. A když už na některých revirech je kaprů méně, tak existují dodatky k těmto revírům.Zkuste si přečíst rybářský řád a uvidíte že existují výjimky ohledně konkrétních revírů. O tom, jestli udělám pro kamarády akci kdy si vyudime cca 3 kapry o tom si budu rozhodovat sám.Vy si kapry kupte v obchodě a ulovené poustejte. Pak je někdo třeba chytí a prodá Vám je. Tak to bych se Teda pořádně nasmál. Chodil jsem i na rybníky chyť a pusť a soukromé rybníky a stačilo mi to. Viděl jsem tam rybáře, kteří si koupili povolenku, půjčili pruty a chystali.Jednalo se v mnoha případech o lidi, kteří ani nevlastnili rybářský lístek. A ještě něco. Mám v rodině i myslivce, a Ti když vystřelí na zvěř tak ji taky nechcou jen zranit a pustit. To samé platí o rybách. Můj názor. Ale jinak děkuji za ten Váš

  21. Vy jste ale exemplář, uvedu příklad,snad už pochopíte o co jde.. Před pár lety jsem muškařil,na řeku,kam jsem chodil,byly jen určité místa,kde se ryby zdržovaly,byly to různé tůně atd..nebyl problém vytáhnout 10-15 ryb za docházku,z toho cca.40% byly mírové ryby.Kdybych si bral domů tolik ryb,co mi řád dovolí,jak to děláte vy,tak za 2 měsíce bych už tam jezdit nemusel, protože bych už nic nechytnul…a taky to nakonec tak dopadlo.Asi po dvou letech začali řeku navštěvovat asi stejně smýšlející rybáři jako vy a bylo po chytání…..ale podle mě to vy stejně nikdy nepochopite…..jinak vám přeju narvaný mrazáky rybama a z udírny ať se hulí nonstop a at vytaháte a zabijete co nejvíc ryb a zbytek vaší rodiny ať postřílí všechno živý,co v lese je…Doufám, že se my dva u vody nikdy nepotkáme a už radši nic nepište.

  22. Jestli rybu vážně nepustili zpět k vodě tak jsou to s prominutí pobuchani Slováci taková krásná ryba už je kapitální úlovek a měl by dělat radost více rybářům a nemel by být jen na jidlo

  23. Exemplář asi jsem. No oslovení mi vůbec nevadí. K tomu Vašemu muškaření. Bydlím 60m od řeky a nemám povolenku na pstruhové vody. Že vytahate z vody nepůvodní duháky, které určitě máte na mysli a pustíte je. To už je opět Vaše věc.Já si pamatuji doby, kdy byla řeka Lubina doslova narvaná rybami.Myslím tím pstruha obecného. Musím Vás upozornit, že tehdy chyť a pusť nebylo. Lidé pytlačili a ryb bylo pořád dost. Pstruzi se samovolně vytirali v přilehlých potocích a byly to opravdu krásné tahy. Tak mi neříkejte takové kraviny, že za to že v řece nejsou ryby můžou jenom rybáři. Tak to se rybářů musím samozřejmě zastat. Vy si je klidně odsuzujete.Zkuste si ale raději zjistit, co k ubytkum ryb opravdu vede. Já tyto studie mám, ale bylo by to na dlouhé vypisovani. 35 roku chodím k vodě a za tu dobu už i já mám trochu zjištěno co není v pořádku. Mám povolenku na mimopstruhove vody. Přehradu Větřkovice mám 2km od místa kde bydlím. Moc tam nechodím. Tak 1x za dva měsíce. Na ryby chodím pro radost. Bonus je když něco chytím. Takže s tím narvanym mrazákem to u mně není zase takové divoké. Hezký den

    • Duháky jsem taky chytal,ale daleko vic jsem chytal potočáky….. když bych si z tůně 10x10m odnesl každou vycházku ryb,co mi řád dovolí,tak tu tůn vychytam za 2 měsíce!!!!!To nechápete????Nebo si myslite,ze v tý tůni jsou tisice ryb??? když jsem po dvou letech začal chytat 15cm pstruhy vetsinou potočáky, protože mírové ryby byly vypráskaný,tak jsem se na to vykašlal, protože nebudu trapit mrňavý ryby,všechno s rozumem,ale to u vás asi nehrozí.Rybářů za 30 let rapidně přibyl. Když budu chodit na rybnik na kapry a pokaždý si odnesu 2 kusy,tak si to pak spočtěte kolik ryb odnesu za rok,kdyz budu chodit na ryby 3-4 krat do týdne.A to je to vaše otřepané, že mi to řád dovolí,tak proč bych toho nevyužil.Možná by chtělo trošku se nad tim zamyslet 🤔🤔🤔

  24. Dobrý den, úbytek pstruha obecného není většinou způsoben rybářským tlakem na naše svazové revíry. Tady je to složitější.Za to že v tocích je radikální úbytek hlavně pstruha obecného může více faktorů. Určitě si rybáři všimli, že se premnožují ryby typu jelec tloušť, který je prizpusobivějsí i co se potravy týká. Žere skoro vše. Rybářů samozřejmě přibylo. Ale proto se taky upravil rybářský řád. Kdo ho vymyslel a upravuje není asi blbec a ví co se na revirech děje a podle toho řád upravuje. Každou chvíli vycházejí dodatky. K těm Vašim počtům. Počítáte sice správně, ale povolenky jsou hlavně proto, aby si každý hospodář spočítal kolik bylo chyceno ryb a kolik má v příštím roce vysadit aby tyto počty doplnil. Samozřejmě musí počítat taky s predátory a přirozeným uhynem. Nepočítám otravy splaškama apod. Musím ještě podotknout že když jdu k vodě, rybu pokaždé nechytím. A když jsem na rybách cca 2x za měsíc, tak zase takové „škody“ neudělám. Skoro Každoročně se účastním vysazovaní pstruha obecného a většinou bývají počty docela vysoké a tak vím, že je špatně něco někde jinde. Ale jinak děkuji za názor. PETRŮV ZDAR

  25. Ja nepíšu o tom, že potočáci vymizely diky tlaku rybářů!!!! Pořádně si přečtěte můj poslední příspěvek!!!Ryby, které jsem pak chytal,byly skoro jenom potočáci 15cm!Duhaky,siveny,lipany jsem uz nechytil skoro nikdy a když už tak byly malý.Chytal jsem v pásmu,kde je povoleno pouze muškaření a žádného tloušťe jsem tam nikdy nechytil.Vim,ze neco sezere vydra atd.,ale ta asi nezere jenom mírové ryby,ne?Tak kam se asi tak poděly vsechny ryby nad 30cm???? Rybářský řád se upravuje,to je ale hovno platný, když nějakej pseudorybař přijede k vodě,do kufru nahází 5 ryb a 2 zapíše…. Minulý týden mi kontrolovala rybářská stráž a když jme se dali do řeči, říkal mi, že jezdí kontrolovat jeden rybnik,ktery znam i já (a vím,co tam předvádí místní důchodci)a tyhle on kontroluje,tak říká, že ti tam chodí vyloženě pro maso a drepi tam od rana do večera a že než k nim dojde, vidí,jak všichni najednou začínají dopisovat něco do papírů….a o těchto lidech, kteří chytají jenom kvůli tomu,aby chycenou rybu sežrali píšu, že je to špatně!!!A ty hovada,co zabili takhle staryho sumce,kvuli kterymu je tahle diskuze kvuli masu jsou dementi!!!!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -