DomůOstatníRybářské závodyTOP ZÁVOD: Tohle se povedlo! Na dětských závodech v Kladrubech byla rekordní...

TOP ZÁVOD: Tohle se povedlo! Na dětských závodech v Kladrubech byla rekordní účast dětí!

- Reklama -

První polovina října byla u nás v Kladrubech ve znamení posledních rybářských závodů handicapovaných rybářů v roce 2019 na nádrži Záhorská. V sobotu jsme pořádali Podzimní závody, jejichž výsledek nám rozluštil tajenku celoročního závodního klání o vítěze Putovního poháru pro letošní rok, a v neděli jsme hostili mládež, která se ve dvou věkových kategoriích utkala o velké množství cen. Ač nám svatý Petr seslal dokonalé počasí, podzimního závodu handicapovaných rybářů a hostů se zúčastnilo na naše poměry pouhých 21 závodníků. Zato u nedělních závodů dětí a mládeže jsme zaznamenali jejich rekordní počet, kdy závodní kapacita naší nádrže byla zcela vyčerpána…

Jako již tradičně, musíme zde vyzdvihnout práci členů ČRS MO Kladruby, kteří opět dokonale připravili revír, zajistili ceny, poháry pro vítěze a připravili občerstvení pro všechny zúčastněné. Chuťové poháry účastníků obšťastnily grilované produkty z dílny Maso Třebovle, dále uzení kapři, pstruzi, klobásy a tradiční specialita „vepřové z lorny“ z produkce bratrů Kletečkových. O sladké delikatesy se zasloužila rodina Havlových, která pro závodníky připravila produkty ze svého pekařství. Kvality koláčů, tyčinek a housek z vlašimské pekárny Turek snad ani není třeba zmiňovat. Benešovský pivovar Ferdinand a společnost Kofola zajistila potřeby pitného režimu pro všechny zúčastněné.

Při závodě byly povoleny všechny techniky lovu na udici s jedním háčkem a návazcem, které jsou stanoveny v rybářském závodním řádu. Na regulérnost závodu dohlíželi rozhodčí z řad členů ČRS MO Kladruby, kteří měřili ulovené ryby, dohlíželi na regulérní průběh závodu a asistovali handicapovaným rybářům.

Ač jsme před závody zarybnili revír větším množstvím kapra a pstruha, úlovky nebyly nijak výrazné. S největší pravděpodobností pokročilá roční doba a výkyvy tlaku způsobily po oba dva dny menší množství ulovených ryb, což nás v průběhu závodu mrzelo! Přírodě ani rybě neporučíš! Nastalá skutečnost ukázala, kdo je rybářským mistrem, a kdo i za nepříznivé konstelace je schopen ulovit větší počet ryb. Startovní pozice měli všichni stejné a šlo již pouze o zvolení správné taktiky…

Po pětihodinovém klání a kratším sečtení ulovených ryb jsme mohli přistoupit k vyhlašování výsledků. Cenu za nejlepší ženu si odnesla stálice startovního pole Jitka Zrnová z Benešova, které tentokráte kvůli zdravotním komplikacím nemohla konkurovat Gabriele Tauberová, která též přišla o možnost bojovat o vítězku Putovního poháru, na kterou měla velmi slibně našlápnuto!

Největší rybu – 51 centimetrového kapra – zdolal Martin Havlíček ze Zbiroha, který se celkově umístil na třetím místě. Stříbrnou medaili vybojoval reprezentant ČR v plavané Martin Kovář, který se svými kluky neúnavně „objíždí“ naše závody a je nám velkou oporou… Vítězem Podzimních závodů se stal kladrubský Josef Štefanica, teprve patnáctiletá naděje rybářského sportu, který na techniku feeder zdolal 17 ryb v délce 286 čísel. Vítězům gratulujeme!

Letošní boj o vítěze Putovního poháru byl na předních příčkách před rozhodujícím Podzimním závodem velmi vyrovnaný… Vítězem se mohlo stát pět rybářů – nejlepší pozici měla zmiňovaná Gábina. Druhým byl Zdeněk Hamouz a o bronz se mohli utkat pánové Hirman a Seidl, oba reprezentanti ČR v plavané, oba se stejným počtem bodů. Na záda jim dýchal Radek Zahrádka, šéf LRU na ČRS v plavané. Vzhledem k tomu, že Gábina a Radek se posledního závodu nemohli účastnit, probíhal boj zmiňovaných třech!

Zdeněk totálně „vyhořel“, ač mu na vítězství stačila jakákoli ulovená ryba, neulovil žádnou a o vítězi rozhodl souboj Miloše a Honzy. Regulérností jejich souboje byl i fakt, že si vylosovali místa vedle sebe. Není třeba to prodlužovat, úspěšnějším byl „vozíčkář“ Miloš Hirman, který svou pátou pozicí na Podzimních závodech potvrdil svou celoroční skvělou výkonnost a stal se již potřetí vítězem kladrubského Putovního poháru. Ještě jednou gratulujeme, „Krtku“!

 

Nedělní závody dětí

Dovolte, abychom vás informovali o jedné z nejpodařenějších akcí, kterou v neděli 13. října 2019 pořádala kladrubská organizace handicapovaných rybářů na nádrži Záhorská. Je nám velkým potěšením, že jsme mohli uspořádat Dětské rybářské závody, kterých se účastnilo rekordních 52 závodníků ve dvou věkových kategoriích. Počet dorazivších dětí a mládeže nás nesmírně potěšil a zároveň nám přidělal mnoho příjemných starostí.

Kapacita nádrže Záhorská pro komfortní rybolov je asi 43 lovných míst. Připraveno jsme měli 40 dárkových tašek, u nás totiž každý závodník vyhrává. S nebývalým náporem jsme se, myslíme, vypořádali obstojně. Našli jsme prostory na závodním úseku, kde je ještě možné regulérně rybařit, a z vyšetřených zásob jsme zkompletovali chybějící ceny.

Apelujeme tímto na rodiče, kteří příští rok budou uvažovat o účasti svých ratolestí na Jarních závodech 2020, a zároveň srdečně zveme všechny další – jsme schopni zorganizovat závody pro přibližně 100 dětí, máme k dispozici dvě nádrže v okruhu 500 metrů, ale musíte se předem registrovat, abychom se mohli na Vás řádně připravit.

Závodní den se skládal tradičně z několika částí. Každý závodník musel poznávat rybí druhy a musíme konstatovat, že většina byla úspěšná. Těší nás, že děti mají o ryby zájem a jejich povědomí se rok od roku zlepšuje. Následoval tříhodinový rybářský závod, který navázal na soutěž v rybolovné technice – přesností hodu prutu na terč, které provázelo několik doprovodných zábavných soutěží. Střelba ze vzduchovky mezi dětmi opět vítězila.

Po celou dobu závodu bylo pro všechny zúčastněné zajištěno chutné občerstvení, udily se ryby, klobásy a grilovalo se – všichni závodníci byli po závodě odměněni kuřecími steaky v režii ČRS MO Kladruby. Po sečtení dosažných výsledků mohli organizátoři přejít k vyhlašování výsledků.

Velkou radost nám udělala účast vedoucího odboru mládeže Středočeského územního svazu pana Jiřího Eichlera! Byl účasten celého závodu, děti motivoval a pomohl nám při vyhlašování vítězů. Jen tak dál, Jirko – rádi Tě opět uvidíme a jsme potěšeni, co pro vzestup mládežnické rybařiny děláš.

Korunovali jsme prvních pět dětí v každé ze dvou kategorií – tři nejlepší v rybolovné technice, nejlepší rybářku a největší ulovenou rybu. Vítězi si odnesli hodnotné ceny od našich sponzorů. Nejvíce cen nám opět zprostředkovali naši věrní partneři – Karel Nikl, Tropic Liberec, společnost Delphin a Mivardi.

Nejlepší výkon v rybolovné technice předvedl na jaře bronzový Štěpán Andrle ze Zruče nad Sázavou, druhou příčku obsadil kladrubský Pavel Hošek a bronz získala Natálie Fikarová z Olešné. Největší rybu – kapra 49 centimetrů – ulovil divišovský Honzík Štěpnička, který jde evidentně ve šlépějích svého otce Milana! Tomu patří též náš velký dík, za jeho neskonalou podporu handicapovaným rybářům!

Nejlepší závodnicí se stala Katka Vodičková z Příbrami, která se ve své kategorii umístila na stříbrném místě. Vítězem závodu se stal v kategorii starších kladrubský Jan Kovář, který v celkovém startovním poli svými výkony dominoval a v kategorii mladších si cenné zlato odnáší Josef Mecka. Stříbrné medaile získali již zmiňovaní – Vodičková Kateřina a Štěpnička Jan. Bronzoví skončili kladrubský Filip Hořt a jarní top rybář Petr Daniš z Kácova.

 

Poděkování

Díky rodině Havlových a rodině Turků za velké množství pekařských pochutin, Vláďovi Pávovi, za kuřecí maso, Standovi Komendovi a Vencovi Sátrovi za ostatní – gastronomie je vždy klíčová!

Děkujeme tradičně Středočeskému územnímu svazu, Českému rybářskému svazu, Karlovi Niklovi, který se zaměřil na podporu dětí a mládeže, společnostem Tropic Liberec, Saenger, Delphin, Mivardi, společnosti ABF-ForFishing, Wavy Boats – LOWRANCE, Bohemia Marine, FOX, D.A.M., Restauraci u Piškota v Kladrubech, Timáru Mix, Pivovaru Ferdinand Benešov, Pekárně Turek Vlašim, MASO-TŘEBOVLE s.r.o., Kofola a.s., Sedldekor s.r.o., Kontu Baréry, rodině Hanikýřů a obci Kladruby.

Mediální podpora občas pokulhává, ale naši věrní neúnavně pracují – díky časopisu Kajman, Kapr, Benešovskému deníku a internetovým portálům SÚS, Vozka, Žiju s handicapem, Vozejkov, Chytej, InRybar, MRK, Časnaryby, Rybařskýrozcestník, Pražský zpravodaj a několika dalším, kterým tímto děkujeme!

Vítězům a všem závodníkům tímto ještě jednou gratulujeme a děkujeme za korektní klání!  Též věříme, že jsme se jako organizace zasloužili o chvályhodný sportovně kulturní zážitek a všichni měli radost z velkého množství cen, pohárů, medailí, diplomů a darů.

Petrův zdar za ČRS MO Kladruby přejí

Tomáš Kučera a Jan Porhansl

Přidejte i vy své hodnocení
- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -