DomůNovinkyŽádné bivaky! Rybáři kvůli vládním opatřením nesmí spát u vody! Policie může...

Žádné bivaky! Rybáři kvůli vládním opatřením nesmí spát u vody! Policie může rozdávat pokuty

- Reklama -

Český rybářský svaz na svém webu upozorňuje rybáře, že kvůli aktuálním vládním opatřením zatím není možné přespávat od vody. Vedení rybářů poukazuje na výklad Ministerstva zemědělství, podle kterého není bivakování součástí výkonu rybářského práva. Aktuálně je možné rybařit od 5. hodiny ranní do 20:59 hodin. O dalším postupu bude Český rybářský svaz informovat po 11. dubnu, kdy bude jasnější, jak budou další vládní opatření vypadat…

Na Český rybářský svaz stále míří nemalé množství dotazů ohledně aktuálních podmínek, které se týkají rybaření. „Vzhledem k velkému množství dotazů připomínáme, že na základě aktuálních vládních opatření je prozatím povolen lov ryb udicí v době mezi 5:00 a 20:59, a to pouze na území okresu bydliště rybáře,“ stojí na webu Českého rybářského svazu.

Vedení rybářů důrazně upozorňuje, že aktuálně není možné přespávat u vody, protože tohle je považováno za porušení vládních opatření. „Upozorňujeme na výklad Ministerstva zemědělství, dle kterého bivakování není součástí výkonu rybářského práva – v době omezeného pohybu osob v čase od 21:00 do 4:59 je bivakování považováno za porušení vládních opatření a jako takové může být Policií ČR sankcionováno,“ zní doplnění ohledně bivakování.

TOP 3 boilies na jarní kapry: Nejlepší kuličky do studené jarní vody, které fungují!

Český rybářský svaz žádá rybáře, aby dodržovali platná opatření vydaná českou vládou. „Důrazně apelujeme na rybáře, aby i během prodlouženého víkendu důsledně dodržovali všechna vládní opatření. O podobě pravidel výkonu rybářského práva po 11. 4. 2021 budeme informovat po jejich zveřejnění příslušnými orgány státní správy. Děkujeme za pochopení,“ vysvětluje Český rybářský svaz.

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

23 KOMENTÁŘE

  1. Prosím Vás,to je choré!!!Pytliaci budu mať volné ruky,,,alebo to chcete? To je koniec poctivého rybárstva! Nech ešte polovníkom zakážu nosiť zbrane a namiesto toho budu môcť nosiť len šípy! Čím ďalej tým horšie!!!Kto tieto voloviny vymýšľa??? S pozdravom Štefan!

  2. Hlavně ČRS by měl začít něco konečně taky dělat pro rybáře. Nedělají nic pro to, aby členové mohli vykonávát rybářské právo v povolené době lovu. Měli by si uvědomit, že bez členů by žádnej ČRS ani nebyl. Ale tak, když tam jsou lidi co nemají zájem řešit věci, tak bohužel je to tak, jak to je.

  3. To je dobře, alespoň nebude u vody takový bordel a naděláno! 👍👍👍Je třeba to zavést celoročně.

    • Dobře by bylo to více kontrolovat. Kdyby bylo více kontrol od RS a hlídali by nepořádek u vody od rybářů co se neumějí chovat v přírodě, tak by to bylo lepší.

    • Je lidi delaji bordel u vody je pravda ale urcite bych to neresil tim ze zakazu vsem kdekoli bivakovat. Jsou zde i slusni rybari ktery si uklidi po sobe a i po druhych kdyz je potreba. Melo by se to resit tim ze se to bude vice hlidat. Nemam moc casu jezdit na vice denni vypravy ale jednou, dvakrat za rok jedu a jeste aby nam zakazali tohle tak nevim. Uz tak je velice malej vyber kde se da jeste bivakovat a pekne si zachytat nekde v prirode

  4. Vážení rybáři , chtěl bych upozornit kolik času stoji papírování a vše s tím spojené než vezmete prut do ruky a nahodíte. Český rybářský svaz na rybáře háže bobek, namísto aby bojovali za nás. Měli by nás kompenzovat . Vše máme řádně zaplacené a nemůžete jet na jiné lokality. Teď porušují rybářský řád oni. Jenže vláda si s námi vtírá zadek. Mi nesmíme nic a oni si jezděj za záliybámi kam chtějí. To je ta Demokracie ? Jen pro ty co jim štěstí kvete z druhých lidí.

  5. Ve vyhlasce sa píše zákaz vychazeni, není definovano od kud. Ja kdyz budú u vody v bývaku ve svim okresu, a i kdiby len v aute, každý my muže niekam výlezt. Po prvé nejsem venku ale v interiéru a za druhý kdyz bezdomovec spí nekde v stanu jak mu prokazov že to není jeho domov kdyz zadní iný není? Na takové veci je rovnako krátky zákon jako i policiste…

    • Dobrý den, mate špatnou informaci. Zákaz volného pohybu v noci se vztahuje na opuštění mista bydliště. Pokud tedy nemáte jako bydliště bívak nebo auto (což nelze), tak to v případě konfliktu s PČR nemáte šanci uhrát. Hezký den.

  6. Chlapi, poradím vám pokud přijde policajt a bude chtít dělat problémy určitě bych s ničím nesouhlasil a řekl že využívám jednu z vyjimek určitě neuvádět jakou obracet se na právo nevypovýdat.Pokud by to dohnal ke správnímu řízení tam taky nevypovýdat. Nemají vám to jak dokázat příjemný den a Petru zdar.

  7. Vy hrazování místa je když tě nějakej kripl chce vyhnat od vody že chystáš na jeho místě a ne byvakování! Přesně takový trubky jako jsi ty jsou na místech který rozhodují a vymýšlí hovadiny. Radši se nauč rybářský řád.

    • Já ho přečtený mám. Ale tys ho viděl z rychlíku. Nebo mi chceš opravdu tvrdit, že když někdo bivakuje třeba 5dni ani na noc nesloží stojan a člověk si tam tím pádem ani nemůže sednout když si přijde ráno zachytat a milostpan se teprv po 4 začne hrabat z bivaku že to není vyhrazovani místa??? Nebo mám jít vzít stojan posunout dál a sednout si před bivak??? To je pak na kopačku do tlamy a tak to i skončí. Prostě bivak na svazovou vodu nepatří a už vůbec ne na ty malý nebo je taky v pořádku aby na 4ha bylo kolem 12 bivaků a honily se tam 4 ryby kolem 15kg.

      • Bivakovat přeci nemusíte přímo u vody, ale třeba 30metrů od vody. To už přece není vymezování místa ve smyslu rybářských pravidel.

  8. Tak či tak. Když vidím bivak tak jdu hodně hodně daleko od toho fleku. Stačí i stan. Ne všichni chytají ryby třeba je to mladej páreček . Přeci se tam nebudu cpát jako osel.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -