DomůOstatníRybářské závodyParta rybářů udělala radost mentálně postiženým klientům! Připravila pro ně závody

Parta rybářů udělala radost mentálně postiženým klientům! Připravila pro ně závody

- Reklama -

Luxusní práci odvedli lidé z nadačního fondu Gemáček & Javorníček spolu s pracovníky Domova pro osoby se zdravotním postižením z Javorníku z Chvalčova u Bystřice pod Hostýnem. Právě tito lidé stáli za pořádáním nevšedního rybářského závodu pro 11 mentálně postižených klientů. A jejich práce přinesla tu nejcennější odměnu – radost lidí, kteří neměli v životě tolik štěstí. Jak tato krásná rybářská akce probíhala?  

Petr Podroužek a redakce InRybar.cz, ilustrační foto: Petr Podroužek

Kdo stál za pořádáním těchto závodů? „Před téměř dvěma desetiletími vznikl Nadační fond Gemáček & Javorníček se sídlem v Brně. Ten společně s Domovem pro osoby se zdravotním postižením Javorník z Chvalčova u Bystřice pod Hostýnem připravil pro tamní klienty výjimečnou akci,“ řekl magazínu InRybar.cz Petr Podroužek.

Tito lidé připravili pro 11 mentálně postižených klientů nevšední zážitek. Jaký? Vzali je na rybník rybařit! „Jedenáct mentálně postižených klientů s pracovníky domova zajelo ke konci května do Kobeřic nedaleko Slavkova u Brna. Tam pro ně byly připraveny nezapomenutelné rybářské závody. Od břehu rybníku Urbanec se každou chvíli ozývalo nadšení klientů domova, když nějakou tu rybu zdolali,“ popisuje Petr Podroužek.

Super zprávou je, že každý závodník si sáhl na ulovenou rybu, takže každý měl o životní zážitek postaráno! „Z vody nakonec vytáhli rybu, převážně potom kapry, úplně všichni. Bylo znát, jak handicapované klienty dokázal každý úlovek rozzářit. A po nich se často ozývali s neskrývanou radostí směřující k pořadatelům se slovy: „Strejdo, strejdo! Už mám druhou!“

Nadační fond Gemáček & Javorníček: V roce 2002 založili po dlouholeté spolupráci majitelé firmy GEMMA Brno s vedoucími pracovníky Domova Javorník Nadační fond GEMÁČEK & JAVORNÍČEK. Hlavním účelem je zkvalitnění života osobám s mentálním postižením. Množství uspořádaných akcí a hodnotných darů svědčí o jeho skvělé a obětavé práci. Zjistěte více informací o tomto nadačním fondu.

Přidejte i vy své hodnocení
- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -