DomůNovinky1000 upytlačených línů a kaprů za 50 000 korun! Pytláci dávají o...

1000 upytlačených línů a kaprů za 50 000 korun! Pytláci dávají o sobě zase pořádně vědět!

- Reklama -

Další mohutné řádění pytláků bylo k vidění na začátku září v Hrádku nad Nisou, který leží nedaleko Liberce. Pytláci zde rovnou vypustili celý rybník a ukradli až 1000 kaprů a línů. Škoda na upytlačených rybách jde do desetitisíců! Po pytlácích pátrá policie. Pokud budou pytláci dopadeni, pak jim hrozí i vězení.

Pytláci rybník pravděpodobně vypustili v noci ze 7. na 8. září. Policisté totiž tvrdí, že v pondělí 7. září byl ještě kolem 18. hodiny rybník zcela v pořádku. Další den, tedy v úterý 8. září, v něm ale už nebyla žádná voda. A pochopitelně zmizely i ryby! Pytláci tak nakonec odvezli až 1000 línů a kaprů. Celková škoda? 50 000 korun!

ČTĚTE TAKÉ: „Nepytlačil jsem!“ bránil se muž. Usvědčilo ho ale rybářské vybavení

Policisté momentálně po pachatelích pátrají. Za jejich pytlácký čin jim hrozí až 5 let vězení. Vzhledem k provedení a rozsahu pytláckého činu na rybníku v Hrádku nad Nisou lze usoudit, že pytláků bylo více. To, kde ryby skončily, je zatím velkou neznámou.

 

Nový trend v pytláctví? Vypustit rybník a ukrást tisíce ryb!

Zdá se, že mezi pytláckými tlupami se rozšiřuje nový trend! Takto rozsáhlý pytlácký čin, který byl k vidění v Hrádku nad Nisou, totiž není ojedinělým. Podobnou chuť totiž dostali i pytláci na Brněnsku. Ti na rybníku v Tvarožné nedaleko Brna na tamním rybníku poškodili vypouštěcí mechanismus. A rázem tak z rybníku začala velice rychle mizet voda.

ČTETE TAKÉ: Pytláci zase řádí: 4000 upytlačených línů? Na jihu Moravy dokonce vypustili rybník!

Cílem moravských pytláků bylo 4000 línů, kteří v rybníce žili. Naštěstí ale Povodí Moravy dostalo zprávu o tom, že vypouštěcí mechanismus na stavidle rybníku je poškozený. Zaměstnanci vodohospodářského podniku tak bleskurychle zasáhli, a odtok vody zastavili. Líni tak byli před pytláky zase v bezpečí.

Redakce InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -