DomůNovinkyTvrdá rána pro nepoctivé rybáře! Rybářská stráž dostala moderní vybavení! O co...

Tvrdá rána pro nepoctivé rybáře! Rybářská stráž dostala moderní vybavení! O co jde?

- Reklama -

Středočeský územní svaz výrazně vypomohl rybářské stráži s rozšířenou působností, která hlídá tamní svazové revíry. O co jde? Středočeští rybáři vybavili porybné novými kamerami, které používají například i policisté. Díky tomu tak rybářská stráž může například pořizovat záznamy z kontrol, které mohou posloužit jako důkazní materiál. Navíc, toto vybavení může mít i psychologický efekt, který zabrání agresivnímu chování ze strany rybářů. Protože jen v letošním roce se na různých místech mimo středočeské revíry odehrálo několik napadení porybných ze strany rybářů…

O jaké kamery se jedná? Jde o 4 nahrávací zařízení, která používají například i policisté. „Rybářská stráž s rozšířenou působností má ke své činnosti další pomocníky – 4 policejní kamery. Je to v souladu s tím, jak se zvyšuje náročnost výkonu rybářské stráže,“ uvedl Středočeský územní svaz.

Kamery budou sloužit především k pořizování důkazních materiálů. A to je zásadní! Proč? Například středočeští rybáři poukazují na to, že rybáři, kteří porušili pravidla, častokrát výrazně mění obhajobu oproti tomu, co se opravdu u vody odehrálo.

„Středočeský územní svaz se snaží vybavovat pomůckami rybářskou stráž s rozšířenou působností tak, aby při kontrolách našich revírů měli její členové vše potřebné, co jim usnadní činnost, zajistí důkazní prostředky, neboť přestupci jsou v dnešní době schopni popřít i nos mezi očima, někteří pak svojí agresivitou překračují hranice akceptovatelného,“ vysvětlují středočeští rybáři.

Kde všude bude rybářská stráž nové kamery používat? „Nové videokamery byly předány do lokalit Mladoboleslavsko, Kolínsko – Nymbursko, Kladensko a Praha – Východ,“ sdělil Středočeský územní svaz. Kamery budou primárně určeny pro rybářskou stráž s rozšířenou působností. Ovšem používat je mohou i ostatní porybní. „V těchto lokalitách budou k dispozici i členům rybářské stráže z tamních místních organizací, se kterými rybářská stráž s rozšířenou působností při jednotlivých kontrolách spolupracuje,“ doplňuje Středočeský územní svaz.

Středočeský územní svaz tak doplnil další významnou položku ve vybavení rybářské stráže. Už teď porybní s rozšířenou působností disponují zajímavým vybavením. „V současné době má rybářská stráž s rozšířenou působností kromě jednotné ústroje od firmy Banner i vysoce kvalitní termovizi, dva čluny s motory a příslušenstvím, noční vidění, dalekohledy, kvalitní baterky a čelovky od firmy Fenix,“ uvádí Středočeský územní svaz.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Tajná surovina do krmení na kapry! Tekutina ze zkvašených krevet

„Věříme, že pořízením tohoto vybavení ještě více pomůžeme chránit naše revíry a kamery zajistí členům rybářské stráže dostatek důkazů pro případná kárná a přestupková řízení. Vždyť od jara do této chvíle zadržela rybářská stráž s rozšířenou působností 11 neoprávněně lovících a přes 60 povolenek k lovu,“ říkají středočeští rybáři.

Ovšem ani nejmodernější vybavení nedokáže uhlídat všechny revíry a ryby v nich najednou. Proto je důležité, aby porybným občas pomohli samotní rybáři. „Děkujeme všem našim členům, kteří nejsou lhostejní a stále intenzivněji spolupracují s rybářskou stráží a podporují její činnost, vždyť členové rybářské stráže chrání náš společný majetek,“ uzavírá Středočeský územní svaz.

Redakce InRybar.cz

Foto: Středočeský ÚS

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

24 KOMENTÁŘE

  1. Náhodou mam za to ze kamerový záznam může udělat pouze policie, Rybářská stráž si může natočit bordel ale nesmí osobu. Dle zakona o ochraně osobních údajů. to znamená že pokud to použije tak pachaj trestny cin a mu to projde.za pochybení.

    • A diky těm to trubkam jako jste vy jsme v tomto se vším pozadu.
      Každý se chce hned soudit.
      Kamery maji byt uz dlouhá léta to je zaklad na nepoctive kreteny.

      • za mne naprostý souhlas,záznam vadí jen ,,drbanům“,pokud nedělám u vody ,,problémy“,není co řešit a záznam se smaže.Dělat v dnešní době RS není žádný med !!

  2. Lze pořizovat video záznamy i fota ale nezveřejňovat! (internet a podobně);
    Osobu předem upozornit (dát na vědomí), že průběh kontroly si nahráváte;
    Nemusí být souhlas od řešené osoby. RS je úřední osobou proto se toto považuje za úřední jednání;
    Slouží jako důkaz pro orgány, které budou přestupek řešit a pro ochranu a obranu RS která záznam pořizovala (správní orgán a orgány činné v trestním řízení).

  3. Zdar kolegové!
    RS má plné právo pořizovat audio/video záznam kontroly a tento případně použít jako důkaz o spáchaném přestupku. Přestupce často otočí výpověď i před PČR a kdo má potom pravdu? Notabene když jsou dva a tvrdí totéž? Jedině zdokumentované přestupky jsou prokazatelně spáchány a tak můžou být i řešeny bez debat.
    RS dělám 13 let a poslední 3 roky jsem poloprofi v JčÚS a bez kamery bych polovinu řešení přestupků ani nemohl zahájit z důvodu důkazní nouze.
    I tak se najdou pitomci, že to ještě zkusí přes právníka, zatím ale žádný neuspěl. Záznam je záznam.
    Morálka nejen u vody klesá jako kámen ke dnu a právo se kupuje za peníze.
    Je to podle Vás v pořádku?
    Podle mě v žádném případě.
    Petrův zdar!
    Marian Satrapa

    • Naprostý souhlas. Jen zlodějovi vadí pes zaplotem. A obráceně: je to i moje ochrana před“místní ochrankou“ před hostujícím rybářem ( že jsem se s nimi jako majitel celosvazovky potkal!). Naprosto správně vynaložené prostředky.

  4. Super. Tím by měli být vybavení všichni členové RS v ČR a je jedno zda mají místní či rozšířenou působnost, dobrovolní, profi nebo poloprofi. I když se drtivá většina rybářů chová jak má. Najdou se mezi námi hovada, kterým nic není svaté.

      • Zdravím kolego!
        Dobrovolných RS je nejvíce, dělají to po práci. Pokud splní normu pochůzek (zápisy do sumářů) dostanou povolenku od územního svazu a možná i něco od mateřské MO.
        Poloprofi jsou více zapojení do činnosti svého ÚS, mají konkrétní rajon v rámci okresu, kontrolují i vysazování a přejímky násad, spolupracují s dobrovolnou RS, ale stále mají vlastní zaměstnání.
        Jsou i lépe vybavení – kamery, dalekohledy, noční vidění příp. termovize… Činnost je sledována GPS lokátorem.
        Profi jsou zaměstnanci jednotlivých ÚS a mají i nejlepší vybavení – čtečka kódu povolenky s integrovanou GPS lokalizací a další.
        Petrův zdar!

  5. Na našich revírech si úplně stejné kamery zakoupila MO z peněz( ORP) a nikde si jako Dúša nedělá na sociálních sítích P.R.

  6. Petrův zdar..
    ad kamery… vždyť dnes každé auto ma kameru, každý druhý cyklista, každý třetí lyzar..do toho mobilní nahrávky z hospod atd..to nikoho nesejri, ale ze mu udělam kontrolu jako rs pod kamerovým dohledem najednou vse vadí,.
    kamera jen kryje rs, protože v dnešní době rybáři jdou za hranice,a kór,kdyz se domluví,kdyz je jich u vody 5 na dva dobrovolníky .. takže naopak,jen houst.protoze verte,ze co někteří rybáři u vody dokážou,to je prostě k neuvěření.a bez důkazů to můžu říkat maximálně doma u oběda.
    a kameru nám jeden kolega z pražského územního svazu slíbil za nějaké rozumné penize,tak do toho jdu.a klidně to hned v úvodu kontroly každému řeknu.minimalnr tim dělám něco pro sebe.pak už bude jen vidět, jaak letím do vody…o:)))))))))).
    pz pampaliny

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -