DomůNovinkyGiga sumec o váze přes 140 kilo: rybářský svět mluví o světovém...

Giga sumec o váze přes 140 kilo: rybářský svět mluví o světovém rekordu

- Reklama -

Fascinující monstrum. Jinak se o této obrovské rybě mluvit nedá. Německý odborník na sumce Stefan Seuβ zveřejnil dechberoucí fotografie obrovského sumce, který je možná světovým rekordem. 

Když se rybář podívá do odborných textů o sumcích, tak často se v nich píše, že tento dravec může dorůstat délky přes 3 metry a váhy přes 150 kilogramů. Ovšem po nástupu moderních rybolovných metod si mnoho odborníků myslelo, že se jedná o „rybářské pohádky“. Jenže nedávno německá rybářská hvězda informovala o rybě „z říše snů“.

 

Odhad váhy sumce přesáhl 140 kilogramů

Ty fotografie doslova „zbořily“ rybářský internet. Ale divíte se? Jsou na nich zachycené obrázky gigantického sumce, kterého se podařilo ulovit německým rybářům. Jedním z nich byl již zmíněný odborník Stefan Seuβ, druhým lovcem byl Christian Ritzinger.

A právě tato jména rybářů se zapsala do sumcařské historie, protože dvojice dokázala z italské řeky Po před nedávnem vytáhnout vousatého dravce, který měřil neskutečných 281 čísel! Ještě více jak pak fascinující uvedená váha ryby – Stefan Seuβ ji odhadl na více jak 140 kilogramů.

Němečtí rybáři ale přesnou váhu nezjišťovali. Proč? Při vážení nechtěli obrovské rybě způsobit nějaké vážné poranění. Za tohle respekt! „O takovou rybu jsem se snažil 25 let, a teď je to realita,“ napsal na sociální sítě uznávaný německý odborník na lov sumců.

Obrovského italského sumce se rybářům podařilo dostat na břeh s pomocí malého nafukovacího člunu. A už v prvních chvílích po tomto tvrdém souboji bylo rybářům jasné, že se jim podařilo ulovit jednoho z největších evropských sumců v moderní rybářské historii.

 

Nový světový rekord sumce? 

Po ulovení tohoto gigantického sumce se pochopitelně okamžitě vyrojily oblíbené spekulace o tom, zdali se jedná o nový světový sumce.

Například francouzský rybářský magazín Peche Poissons napsal, že tento aktuálně ulovený sumec přesáhl předchozí světový rekord o jediný centimetr. Pokořený světový rekord sumce pocházel také z italské řeky Po. Obrovská ryba v březnu 2021 měřila 280 čísel a vážila 140 kilo.

Sumčí giganti se ale v posledních letech chytali také ve Španělsku. Například v loňském roce jsme informovali o rybě, která měřila 272 centimetrů a odhadem vážila okolo 120 kilogramů. Úspěšný rybář tehdy tohoto sumce označil za nový rekord Španělska.

Ať už je ze zmíněných ryb světovým rekordem sumce jakýkoliv dravec, tou nejdůležitější zprávou je, že i moderní doba dokáže nabídnout dechberoucí úlovky. Takové úlovky, o kterých si mnozí odborníci mysleli, že jsou už dávnou minulostí nebo součástí rybářského folklóru.

Zdroj: Angling Times, Peche Poissons, ilustrační foto: InRybar.cz 

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

6 KOMENTÁŘE

  1. Rekord je to, co bylo zváženo a změřeno v přítomnosti svědků. Ostatní jsou novinářské báchorky anebo příběhy Kuby Vágnera.

  2. Nevím, proč mu nechtěli způsobit nějaké zranění. Stejně ho museli zabít. V Itálii, podle zákona, nesmíte sumce vrátit do řeky. Je to tam pro ně invazivní druh.

    • …no , ale když už to chtěli udělat , vyklouznul jim ruky a uplaval…… nebo nějak podobně… a to je dobře

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -