skingbranding-banner

Fermentovaná kukuřice: Jak vyrobit krmnou “bombu” na kapry a amury? Tady je jednoduchý návod!


Fermentovaná kukuřice na kapry patří k TOP návnadám! Obrovský plusem této návnady je její „základ“ – kukuřice. Právě kukuřici kapři a amuři milují a spolehlivě ji sbírají. Jenže! Kukuřice jde velice jednoduše vylepšit. Jak? Zkuste fermentaci! Fermenace neboli kvašení je proces, kterým kukuřice získá naprosto neodolatelné vlastnosti, díky kterým dostanete na háček mlsné kapry a amury. Pojďme se na fermentaci podívat blíže…

V čem je fermentovaná kukuřice tak unikátní? Je zapotřebí si uvědomit, že při tomto procesu kukuřice kvasí, tudíž získává extrémně silný zápach. Pro člověka může být tento zápach opravdu nepříjemný, ale pro ryby je neodolatelný! Však taky, proto je tato metoda v rybářském světě využívána již dlouhá léta. Navíc, fermentovaná kukuřice kromě pachové stopy vytváří i stopu „vizuální“, jakýsi hustý „mrak“, kterého si každý kapr a amur všimne.

S fermentovanou kukuřicí krmíme buďto „napřímo“, anebo ji přidáváme do krmných směsí. My to děláme následovně: Z krmné směsi vyrobíme klasické krmné koule, do jejich středu následně natlačíme fermentovanou kukuřici. Takto naplněné koule nakonec vyválíme ve fermentované „šťavě“ od kukuřice a necháme je „odstát“. Pak už jenom prakem nebo pomocí zátěže dopravíme fermentovanou návnadu do vody. Funguje to! Samozřejmě při masivnějších krmných kampaních fermentovanou kukuřici sypeme přímo z lodi na lovné místo (zejména při lovu amurů).

Je zapotřebí dodat, že fermentovaná kukuřice povětšinou bývá pro kapry ještě atraktivnější než kukuřice „normální“, jen uvařená. Ta fermentace dá kukuřici prostě unikátní vlastnosti, které fungují. Kukuřici si můžete fermentovat v pohodlí domova. Ale upozorňujeme! Ten zápach je opravdu silný, proto s touto „dobrotou“ manipulujte někde v otevřeném prostranství. A hlavně to doma nevylijte, protože toho zápachu se nezbavíte!

 

Vařená kukuřice Amino Mix

Výrobek je dostupný na e-shopu Chyť a pusť za nejnižší cenu na trhu!

Pro výrobu fermentované kukuřice budeme logicky potřebovat kukuřici. Naprosto nejjednodušším způsobem je si obstarat už uvařenou kukuřici. Je to méně pracné! Nemusíte se namáhat s vařením a špinit hrnce. Ne! Jednoduše vezměte uvařenou kukuřici, pak ji nasypte do kbelíku a pustíte se do fermentace. Doporučujeme tuto kukuřici od Amino Mix, která je opravdu kvalitní a pro výrobu fermentované kukuřice naprosto TOP!

Firma Amino Mix dodává i ochucenou kukuřici. Rozhodně není špatné vyzkoušet fermentovat i kukuřici s příchutí chilli. Ovšem, abychom byli upřímní, tak nám nejlépe funguje klasická přírodní kukuřice. Ta je pro fermentaci naprosto ideální (hlavně je levnější). Fermentovanou kukuřici následně při lovu kaprů můžete smíchat s peletami nebo krmnou směsí.

Výrobek je dostupný na e-shopu Chyť a pusť za nejnižší cenu na trhu!

 

Belachan

Výrobek je dostupný na e-shopu Chyť a pusť za nejnižší cenu na trhu!

Pokavaď chcete vaši fermentovanou kukuřici opravdu vylepšit, pak několik hodin před tím, než s fermentovanou kukuřicí nakrmíte, do ní nalamte kus belachanu. Garantuje vám, že vytvoříte skutečně extrémně koncentrovanou pachovou „bombu“. Tohle krmení bude mít obrovské grády! A to především proto, že belachan jsou vlastně fermentované krevety. Díky tomu smícháte dva velmi koncentrované pachy (fermentovaná kukuřice a belachan), které žádný kapr nepřehlédne. Funguje to!

Ale upozorňujeme! S tímto krmením v žádném případě nemanipulujte v obyvatelných prostorách! Pokud nedejbože byste tohle vylili v kuchyni, obýváku či jiné místnosti, stane se do vteřiny neobyvatelnou! Toho zápachu se nezbavíte! Vážně, bacha na to!

Výrobek je dostupný na e-shopu Chyť a pusť za nejnižší cenu na trhu!

 

NÁVOD: Postup fermentace kukuřice

  • Do kbelíku si vysypeme vařenou kukuřici Amino Mix, kterou zalijeme horkou vodou z varné konvice (hladina vody musí být nad kukuřicí). Vše necháme několik minut odstát, abychom kukuřici „nastartovali“.
  • Po 5 až 15 minutách nabereme do misky horkou vodu z kbelíku s kukuřicí, ve které rozpustíme cukr (50 až 100 gramů na kilo kukuřice). Cukr je důležitý! Bez něj nebude kukuřice fermentovat!
  • Nakonec vodu s rozpuštěným cukrem nalijeme zpátky ke kukuřici a vše promícháme
  • Kbelík uzavřeme. Poté necháme vše fermentovat – kukuřice začne kvasit během několika dní
  • Několik hodin před samotným krmením s kukuřicí do ní můžete nalámat kus belachanu – vznikne extrémně zajímavé krmení!!!

Při fermentaci se na kukuřici může objevit bílý povlak. To nevadí! Kukuřice „pracuje“ a proces kvašení je v plném proudu. Velmi důležité je, že kukuřici nemusíte spotřebovat hned najednou. Můžete ji odebírat jen po částech a průběžně s ní krmit (i na ni chytat). A hlavně! Tu vodu z fermentované kukuřice nevylívejte! Buďto ji nalijte do krmné směsi, krmte s ní spolu s kukuřici, anebo v ní máčejte krmné boilies! Ta voda obsahuje TOP látky! Jen to prosím otevírejte někde venku mimo dosah manželky/přítelkyně.

Ilustrační foto: Chyť a pusť

Nové články v rubrice

Úspěšný lov dravců na přívlač: 3 důvody, proč používat pletenou šňůru!

admin | přečteno: 1123x | 20.09.2018 | Žádné komentáře

Pokročilejší rybáři, kteří si zamilovali přívlač, velice často používají pletenou …

DOPRODEJ: Likvidace skladu! Nadupané gumové nástrahy na candáty a okouny za pár korun!

admin | přečteno: 728x | 19.09.2018 | Žádné komentáře

Teď by měli zpozornět všichni příznivci přívlače! Právě oni si …

DOPRODEJ: Masakr! Dravcové pruty a navijáky SHIMANO za super nízké ceny! Poslední kusy!

admin | přečteno: 505x | 18.09.2018 | Žádné komentáře

Na rybářském e-shopu HIKI.cz momentálně probíhá doprodej některých prutů a …

Komentáře

  • Dobrý den, jaký máte názor na přidání kefíru pro mléčné kvašení. Díky za odpověď. S pozdravem Karel Kheler.

    • Dobrý den,

      můžete to zkusit, ale za výsledek neručíme… 🙂

      Nám stačil cukr a belachan, který jsme přidali den před krmením… 🙂

      Ale vyzkoušejte a dejte nám prosím vědět… 🙂

      Krásný den!

      Redakce InRybar.cz

      • Zdravím. Běžně dělám s kefírem, jen belachan mě nenapadlo přidat, ale i bez něj celkem dobrá zkušenost.

        • Opravdu? Tak výborně! Nás zase nenapadlo dát kefír, ale dává to smysl… 🙂

          Díky za tip!

          Redakce InRybar.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

RYBÁŘSKÝ ZPRAVODAJ

Zajímají Vás novinky a zajímavosti ze světa rybaření? Chcete zasílat užitečné návody a vybrané tipy na rybařské vybavení?

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje!

Přihlášením k odběru souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů na našich stránkách. Vaše emailová adresa je u nás v bezpečí a používáme ji výhradně k rozesílce tohoto zpravodaje! Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit.

Odebíráte zpravodaj?
×

RYBÁŘSKÝ ZPRAVODAJ

Zajímají Vás novinky a zajímavosti ze světa rybaření? Chcete zasílat užitečné návody a vybrané tipy na rybařské vybavení?

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje!

Přihlášením k odběru souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů na našich stránkách. Vaše emailová adresa je u nás v bezpečí a používáme ji výhradně k rozesílce tohoto zpravodaje! Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit.