Je velká klasika na kaprovité ryby. K výběru máme velké množství pečiva – chléb, rohlíky, housky atd. Povětšinou lovíme na upravené pečivo. To je vhodné před lovem napařit nad vodní parou, a následně slisovat mezi dvěma prkénky. Vodní pára pečivo zhutní (dostane „gumovou“ konzistenci), díky čemuž následně lépe drží na háčku.
Postup přípravy: Do hrnce dáme trochu vody (stačí 1 až 2 centimetry na výšku) a nad ní umístíme nerezové sítko. Vodu necháme vařit (vhodné je dát na hrnec pokličku, aby vaření bylo rychlejší). Až voda dosáhne bodu varu, vložíme rohlík na sítko a necháme jej pár minut v páře. Rohlík změkne, ale zároveň získá „gumovou“ konzistenci. Po pár minutách vložíme rohlík do mikrotenového sáčku a umístíme jej mezi dvě prkénka. Ta pak zatížíme, aby se nám rohlík slisoval. Slisovaný rohlík poté nakrájíme na kostičky či kuličky.
Můžeme lovit i na neupravené pečivo. Je ale vhodné jej napichovat i s kůrkou. Tento tvrdý povrch zaručí, že pečivo bude držet lépe na háčku.
Lovená ryba: kaprovité ryby
Rybolovná technika: položená, feeder
Nastražení: kostička, kulička, více kuliček nebo kostiček, kombinace s jinou nástrahou (červ, žížala)
ČTĚTE TAKÉ: