DomůNovinkyNasazování dravých ryb do Orlíku: Rybáři nasadili přes 3000 sumců!

Nasazování dravých ryb do Orlíku: Rybáři nasadili přes 3000 sumců!

- Reklama -

Sezóna dravců se nezadržitelně blíží a na příchod tohoto svátku se připravují sami rybáři. Například tím, že do svazových revírů nasazují dravé ryby. Například do Orlíku rybáři nasadili přes 3000 sumců! Právě Orlík patří k nejzajímavějším sumcovým lokalitám v České republice. Už od roku 2013 se zde pravidelně uloví (a ponechá) přes 1000 kusů sumce. Rybáři dravé ryby hodně nasazovali i při jarním zarybňování, kdy do svazových vod putovali candáti, okouni i štiky.

Na webu Rady ČRS se píše:

Do revíru Rady ČRS Vltava 16-19 (ÚN Orlík) bylo v uplynulých dnech vysazeno 3825 ks sumce o průměrné hmotnosti 0,4 kilogramu. Množství vysazených ryb odpovídá hodnotě povinného zarybňovacího plánu. Věděli jste, že téměř každý šestý ulovený sumec na svazových revírech je právě z Orlíku?

Na úlovky sumce velkého je Orlická údolní nádrž jedním z nejzajímavějších českých revírů. Například v uplynulém roce jich zde bylo uloveno (a ponecháno) 1380 kusů o průměrné hmotnosti 5,78 kilogramu. 16 % všech úlovků sumce, dosažených na revírech Svazu, je právě z této údolní nádrže (na druhém místě jsou s 8,3 % Slapy, na třetím s velkým odstupem Labe 21 s podílem 2,2 %).

 

Sumci na Orlíku

Sumcům se na Orlické přehradě daří. Tato lokalita patří k nejlepším vodám na sumce v České republice. Od roku 2013 se na této lokalitě pravidelně loví (a ponechá) přes 1000 sumců za rok. Nejplodnější byl rok 2014, kdy rybáři ulovili 1653 kusů sumce o hmotnost přes 10 tun!

Loňský rok patři v „rekordním“ období od roku 2013 k těm slabším. Rybáři ulovili 1380 kusů sumce o hmotnosti necelých 8 tun. Jaký bude letošní rok? Chystáte se na sumce na Orlík?

kompletní přehled úlovků sumce velkého na Orlíku si prohlédněte ZDE

Zdroj: Rada ČRS

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: Rada ČRS

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

1 komentář

  1. Používáte někdy hlavu? 3000 sumců? Co tam zůstane z ostatních druhů ryb? Jste diletanti, kteří tomu nerozumí a ničí životní prostředí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -